Ποιος είπε ότι για να εφαρμόσεις το περίφημο και πολυπόθητο πλέον «Πάσχα στο χωριό» θα πρέπει να ταξιδέψεις χιλιόμετρα και χιλιόμετρα, βγαίνοντας από τα όρια της Αχαΐας, με κίνδυνο να σε γυρίσουν πίσω στην βάση σου, όταν σε εντοπίσουν;

Το Πάσχα στο χωριό για μας τους Πατρινούς μπορεί άνετα να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, σεβόμενοι, δηλαδή, τις αποφάσεις της πολιτείας για την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Δόξα τον Θεό υπάρχουν υπέροχα χωριά γύρω από την Πάτρα που προσφέρονται για αποδράσεις και για ολιγοήμερες διακοπές, τόσο στον βουνό, όσο και στη θάλασσα. 

Μέρη που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να γιορτάσει την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα με έναν πατροπαράδοτο τρόπο.

Το patrasevents.gr προτείνει ορισμένα από αυτά.

Ζήρια Αχαΐας

Τόσο η Κάτω Ζήρια, όσο και η Άνω Ζήρια είναι ένα χωριό που προσφέρεται για το Πάσχα, συνδυάζοντας την θάλασσα από την μία, αλλά και το βουνό.

Παράλληλα το βουνό της Ζήριας προσφέρεται για εξερευνήσεις και περίπατο στα ανθισμένα  μονοπάτια του, στην καρδιά της άνοιξης.


Άνω Βλασία Καλαβρύτων

Από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Αχαΐας που είναι ένας ιδανικός προορισμός, όχι μόνο για τις μέρες του χειμώνα, αλλά και για την άνοιξη.

Η Άνω Βλασία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του για να νιώσουν πραγματικά τι σημαίνει το Πάσχα στο χωριό στην κυριολεξία του.


Λεόντιο Αχαΐας

Το αγαπάμε αυτό το χωριό. Προσφέρει την περηφάνια και τον καθαρό αέρα του βουνού, με την δροσιά των τρεχούμενων νερών που βρίσκεται από τις βρύσες του.

Τις μέρες του Πάσχα η μεγάλη και κεντρική εκκλησία του Λεοντίου ο Προφήτης Ηλίας βάσει στους πιστούς στο κλίμα των ημερών.  


Βραχνί Καλαβρύτων

Μικρό χωριό και άγνωστος προορισμός για τους πολλούς.

Βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του Χελμο  και συυνορεύει με τα χωριά Ρογοί, Σούβαρδο, Σουδενά και Ζαρούχλα. Αν βγεις σε ένα από τα μπαλκόνια του και δεις τη θέα θα καταλάβεις γιατί αυτή η εποχή είναι ιδανική για να το επισκεφτείς.


Νιφορέικα

Ας αφήσουμε για λίγο τα βουνά και τις πεδιάδες και ας πάμε προς θάλασσα μεριά.

Το παραθαλάσσιο χωριό της Δυτικής Αχαΐας προσφέρεται και για τις μέρες του Πάσχα, έχοντας μια υπέροχη θέα για να αγναντεύεις τη θάλασσα και εφόσον δεν κρατιέσαι μπορείς να κάνεις και τη βουτιά σου.


Σελιανίτικα

Κλασικό μέρος για τις ημέρες του Πάσχα. Τέτοια περίοδος τα Σελιανίτικα, αλλά και τα διπλανά χωριό του, ο Λόγγος και η Άκολη, ήταν συνήθως γεμάτα από Αθηναίους.

Φέτος τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο ήσυχα για το πανέμορφο αυτό παραθαλάσσιο μέρος της Αιγιαλείας. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, για όσους θέλουν να μπουν στο κλίμα του Πάσχα και της Αναστάσεως.


Βελλά Αιγείρας

Ίσως το ομορφότερο χωριό της ανατολικής Αιγιάλειας, και άγνωστο στον πολύ κόσμο.

Το χωριό βρίσκεται στα ορεινά της Αιγείρας και έχει ξαναγεννηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ξεχωρίζει για τα πέτρινα κτίσματα του, αλλά και για το φυσικό κάλλος που το περιστοιχίζει. Σημείο αναφοράς του σίγουρα η μεγάλη του πλατεία, κάτω από τα πλατάνια.