«Κλείδωσε» η άσκηση του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022» στον Άραξο, στην οποία θα λάβει μέρος η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας, μαζί με αεροπορίες άλλων πέντε ευρωπαϊκών χωρών.

Πριν καλά – καλά σβήσουν οι κινητήρες των μαχητικών της HAF έπειτα από τον εντυπωσιακό και εξαιρετικά επιτυχημένο «ΗΝΙΟΧΟ 2022» η Πολεμική μας Αεροπορία δίνει τις επόμενες εβδομάδες ένα ακόμη παρών σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

Πρόκειται για το παραδοσιακό μεγάλο ραντεβού στο οποίο συμμετέχουν Μοίρες με το όνομα «ΤΙΓΡΗΣ» από αεροπορίες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και όχι μόνο.

Η Πολεμική Μοίρα 335 «ΤΙΓΡΗΣ» από τον Άραξο και την 116 Πτέρυγα Μάχης-από τις πλέον ισχυρές της Πολεμικής Αεροπορίας-θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Πορτογαλία και στην Αεροπορική Βάση BA11Beja για να λάβει μέρος στη σημαντική άσκηση «Tiger Meet» μαζί με ακόμη πέντε αεροπορίες από Ευρωπαϊκές χώρες.

Με τα πιο σύγχρονα μαχητικά τα οποία διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία, τα F-16 block 52+ adv-τα οποία μάλιστα ήδη αναβαθμίζονται σε Viper- οι Έλληνες ιπτάμενοι και τεχνικοί θα βρεθούν απέναντι από μια ακόμη πρόκληση. Σε μια άσκηση στην οποία εδώ και χρόνια «κλέβουν» τις εντυπώσεις.

Ποια μαχητικά θα λάβουν μέρος

Στην «Tiger Meet2021» λαμβάνουν επίσης μέρος οι διοργανωτές Πορτογάλοι με F-16A/B MLUFighting Falcon από την 301 Μοίρα, οι Ιταλοί με EF Eurofighter-2000 από την 12η Μοίρα, οι Ισπανοί επίσης με EF Eurofighter-2000 από την 142 Μοίρα, οι Ολλανδοί από την 313 Μοίρα με F-16A/B MLU Fighting Falcon και οι Ελβετοί με μαχητικά F/A 18C/D Hornet από την 11η Μοίρα.

Ήδη οι πρώτοι ιπτάμενοι και τεχνικοί αναχωρούν από τον Άραξο με προορισμό την Πορτογαλία παραμονή του Πάσχα με την 335 Μοίρα να στέλνει συνολικά στην «Tiger Meet2021» τετράδα μαχητικών και σημαντικό αριθμό αεροπόρων και βοηθητικού προσωπικού.

Η άσκηση αρχίζει επίσημα στις 2 Μάϊου και ολοκληρώνεται στις 14 με τους διοργανωτές να έχουν σχεδιάσει μια σειρά από σενάρια τα οποία θα επικεντρωθούν κυρίως σε air to air «πόλεμο».


"Tiger Meet 2022" στην Ελλάδα

Ένα χρόνο μετά, τον Μάιο του 2022 τη διοργάνωση της «Tiger Meet 2022» αναλαμβάνει η Ελλάδα και η Πολεμική μας Αεροπορία με τις «Τίγρεις» απ’ όλη την Ευρώπη να συγκεντρώνονται στον Άραξο. Είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στα «μπλε φτερά». Και μάλιστα θα ακολουθήσει τον «ΗΝΙΟΧΟ 2022».

Έπειτα από τη φετινή επιτυχία ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ προβλέπεται να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη αναβαθμίζοντας την Ελληνική «Red Flag» η οποία ήδη απέκτησε διακλαδικό χαρακτήρα.

Πηγή: defencenet.gr