Στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος μίλησε και για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου, αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Έχοντας συστήσει μέχρι τώρα πολλούς ηθοποιούς στο χώρο, πώς κρίνεις τις περιπτώσεις συναδέλφων σου που κατηγορούνται για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία;

Είναι απαράδεκτοι! Εγώ από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των γυναικών και των αντρών που θέλησαν να μιλήσουν. Και μακάρι να το είχαν κάνει νωρίτερα. Ξέραμε όλοι ότι στο χώρο του θεάματος, λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά σε θέση ανάγκης, οπότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για κατάχρηση εξουσίας. Πάντα γινόταν αυτό με κάποιο τρόπο. Σε αρκετούς από εμάς, όταν ήμασταν νεότεροι, έγιναν ανήθικες προτάσεις, όπου για να πάρεις έναν ρόλο θα έπρεπε να προσφέρεις το ανάλογο σεξουαλικό αντίτιμο. Προσωπικά εμένα μου έτυχε δυο φορές να δεχτώ σεξουαλική πρόταση – παρενόχληση, αλλά ήταν κάτι που το αντιμετώπισα αμέσως και δεν μου άφησε κατάλοιπα. Είναι άλλο βέβαια το να υποστεί κάποιος κακοποίηση –λεκτική, σωματική ή ψυχολογική- και ακόμη περισσότερο βιασμό. Χαίρομαι που ο χώρος του θεάτρου έγινε η αφορμή για να πάρει μεγάλη διάσταση το metoo, ώστε να μπορούν και άνθρωποι που εργάζονται σε άλλες δουλειές και αισθάνονται αδύναμοι, άνθρωποι που δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει, να αντιδράσουν σε όποια μορφή κακοποίησης. Και ξέρω ότι μέσα από τη διαδικασία του metoo αυτοί που έχουν την τάση να καταχραστούν την εξουσία τους θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά. Γιατί θα ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσω ότι όλα όσα καταγγέλθηκαν αφορούν ένα μικρό ποσοστό καλλιτεχνών. Είναι εντελώς σοκαριστικό να αποκαλύπτονται για μεγάλα ονόματα του θεάτρου ότι συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο.