Έξαλλοι είναι δεκάδες παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και αθλητές με την επιτροπή και αυτό το παρατεταμένο lockdown που συνεχίζεται για τα σωματεία τους.

Αναφερόμαστε σε σωματεία που αγωνίζονται σε τοπικές κατηγορίες και που αποτελούν διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης για χιλιάδες νέους, μέσω του αθλητισμού.

Σωματεία σε διάφορα αθλήματα, όπως στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χάντμπολ, στο βόλεϊ που στην Πάτρα και την Αχαΐα απασχολούν δεκάδες αθλητές, ως επί το πλείστον νεαρούς, αλλά και μικρά παιδιά αφού ένα μεγάλο μέρος αυτών διαθέτουν και ακαδημίες.

Τα πρωταθλήματα των σωματείων αυτών δεν ξεκίνησαν ποτέ, παρά τις διάφορες φήμες που ακούγονταν κατά καιρούς ότι δήθεν τα self test θα έφερναν το άνοιγμα τους και θα έδιναν την δυνατότητα να βγουν όλες αυτές οι ομάδες μαζί με τους αθλητές τους στη σέντρα.

Όπως φαίνεται η φετινή χρονιά είναι χαμένη οριστικά για τα σωματεία αυτά και τα πρωταθλήματα τους, πολλά εκ των οποίων, μη έχοντας αγώνες για να κρατήσουν τους παίκτες τους σε εγρήγορση, βρίσκονται πλέον σε μία κατάσταση διάλυσης. 

Σύμφωνα με τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τους παράγοντες των σωματείων αυτών, οι ειδικοί, αλλά και η πολιτεία, θα μπορούσε να είχε μία διαφορετική αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Τα σωματεία αυτά, πέρα από  την άθληση, προσφέρουν στους αθλητές τους αναψυχή και ψυχαγωγία που η κοινωνία είχε απόλυτη ανάγκη κατά την διάρκεια του lockdown, αλλά και της πανδημίας.


Πλέον μετά αυτό το παρατεταμένο lockdown που στην περίπτωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ενός ολόκληρου κόσμου που βρίσκεται πίσω από αυτόν (από παράγοντες έως προπονητές και αθλητές), η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και αβέβαιη για όλα αυτά τα σωματεία της περιοχής.

Σωματεία που έκαναν τα περασμένα χρόνια αγώνα για να κρατηθούν όρθια και να συνεχίζουν να υπάρχουν, με τον ερχομό της πανδημίας να προκαλεί ένα τσουνάμι που κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα αφήσει πίσω του.

Τόσο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, όσο και στην ΕΣΚΑΗ που έχουν τις περισσότερες ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι ο νέος χάρτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις τοπικές κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων θα είναι πλέον διαφορετικός.