Μια ομάδα νέων αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να ομορφύνει τις πλατείες, τα πάρκα και τις παραλίες γύρω από την Πάτρα.

Η ομάδα αυτή ονομάστηκε Πρωτοβουλία Νέων και στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: «Είμαστε η Πρωτοβουλία Νέων, μια ανεξάρτητη οργάνωση νέων ανθρώπων που ασχολούμαστε με κάθε πρόβλημα που αφορά στην νέα γενιά αλλά δεν μένουμε εκεί.

Συζητάμε για την εκπαίδευση, την υγεία, την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη και πολλά άλλα.

Το διάστημα που προηγήθηκε πραγματοποιήσαμε διάφορες δράσεις σε ολόκληρη την χώρα. Καθαρίσαμε πάρκα και παραλίες και συμμετείχαμε σε διαμαρτυρίες για την κλιματική αλλαγή.

Συγκεντρώσαμε υπογραφές για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση στην χώρα μας, ενώ έχουμε δημιουργήσει φόρουμ συζήτησης για όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον μας. Πλέον, η οργάνωσή μας έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και τοπικά. Στην πόλη μας αριθμούμε ήδη αρκετά μέλη και γινόμαστε ακόμα περισσότεροι.

Στο πλαίσιο των δράσεων μας, διοργανώνουμε καθαρισμό στο άλσος του Δασυλλίου στις 4/5/2021 και ώρα 17:00. (σημείο συνάντησης απέναντι από το μαγαζί στο Δασύλλιο).

Εκεί θα γνωριστούμε και θα πραγματοποιήσουμε μια πρώτη συμβολική δράση της ομάδας της πόλης μας. Αν θες να γίνεις και εσύ μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων σε περιμένουμε για να σε γνωρίσουμε από κοντά».