Εντείνονται από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά οι έλεγχοι και οι περιπολίες των αστυνομικών στους ναούς της Πάτρας, αναφορικά με την λειτουργία τους, κατά τις ημέρες αυτές, με βάση τους κανονισμούς και τους όρους που έχουν αποφασιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα εστιαστούν κυρίως στην Μεγάλη Παρασκευή και στην Περιφορά του Επιταφίου, αλλά και στην λειτουργία της Αναστάσεως την ώρα που έχει οριστεί.

Αποφάσεις, που όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στους πιστούς. 

Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων θα ελέγχουν, εάν υπάρχουν υπεράριθμοι εντός και εκτός των εκκλησιών και εάν εφαρμόζεται το μέτρο της διπλής μάσκας από τους συμμετέχοντες στις ακολουθίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία των αστυνομικών θα είναι έντονη από εδώ και στο εξής στους κεντρικούς και στους μεγάλους ναούς της Πάτρας, ενώ έξω από κάθε ναό θα υπάρχει ένας αστυνομικός που θα ελέγχει τα πράγματα. 

Εξάλλου, πέρα από την στατική παρουσία αστυνομικών, περιπολικά θα μεταβαίνουν για ελέγχους κατόπιν καταγγελιών και σε σημεία, όπου καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού.