Ήπια είναι η κίνηση αυτές τις μέρες στα εθνικά δίκτυα, με το απαγορευτικό που έχει επιβληθεί και τους αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας να έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά προς όλους όσους ήθελαν να ταξιδέψουν διαπεριφερειακά για τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ολυμπία Οδό, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Πάτρα με την Αθήνα και την Κόρινθο, η κίνηση αυτές τις μέρες ήταν ήπια και σε κανονικούς ρυθμούς.

Αντίθετα, μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στην Πατρών – Πύργου, στην έξοδο δηλαδή της αχαϊκής πρωτεύουσας προς την Ηλεία, με αρκετά οχήματα να ταξιδεύουν προς τα εκεί.

Μειωμένη είναι και η κίνηση στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου εξαιτίας της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Επίσης, το τελευταίο τριήμερο επιδόθηκαν 25 παραβάσεις και πρόστιμα για βεβαιώσεις μετακίνησης στα διόδια του Ρίου.

Σε κάθε περίπτωση ο ταξιδιώτης που έχει σαν σκοπό να μην τηρήσει το μέτρο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και να πάει να κάνει Πάσχα κάπου μακριά από την βάση του, θα πρέπει σίγουρα να το σκεφτεί καλύτερα.

Τα μπλόκα που θα συναντήσει από τους αστυνομικούς τόσο στην Ολυμπία Οδό, όσο και στην Πατρών - Πύργου, σε διάφορα σημεία των εθνικών δρόμων θα είναι πολλά και αυστηρά.

Μάλιστα, από την Μεγάλη Πέμπτη η παρουσία των αστυνομικών στους σταθμούς των διοδίων και γενικότερα στο εθνικό οδικό δίκτυο θα είναι ακόμα πιο έντονη με βάση τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, στο πλαίσιο της αυστηρής εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του covid -19, από τους εξοδούχους του Πάσχα.