Δεν δικαιολογείται ούτε ο Μητσοτάκης  ούτε ο Ιερώνυμος για οποιοδήποτε λόγο  να αλλάζει κατά τον δοκούν  τον γιορτασμό της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Ποιον κοροϊδεύουν τα  τσιράκια του Μητσοτάκη όταν μας λένε  ότι στις 12 τα μεσάνυχτα υπάρχει υγειονομικό πρόβλημα, από την συγκέντρωση των πιστών στους ιερούς ναούς, γιατί τότε κυκλοφορεί ελεύθερα ο κορωνοϊός και πως μετά τις 9 μ.μ., δηλαδή 3 ώρες νωρίτερα, ο συγκεκριμένος ιός κοιμάται ...

Από το 325 μΧ για πρώτη φορά επί ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ & ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ θα αναστήσουν το ΚΥΡΙΟ μας στις δυο μέρες ... Σάββατο και όχι Κυριακή ... με ΚΥΑ!

Στο ΠΙΣΤΕΥΩ ομολογούμε «Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Πόντιου Πιλάτου

και παθόντα και ταφέντα και ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΗΜΕΡΑΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ».

Μπορεί οι ένοικοι του ΜΑΞΙΜΟΥ με ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ τον β’ τον μικρό ...να διακατέχονται από το "σύνδρομο της αυτοκρατορικής παράκρουσης", ίδιον των ηλιθίων, και, για τούτο να πιστεύουν ότι μπορούν να μας επιβάλουν να γιορτάσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ το Σάββατο, ενώ ο Ιησούς βρίσκεται «εν τάφω» και όχι την Κυριακή .

Στο χέρι μας είναι να τούς κόψουμε τον αέρα.

Κανένα ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ δεν δέχεται το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες και αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση του Προέδρου Γ. ΤΡΑΓΚΑ .

Οι εκκλησίες δεν είναι του Μητσοτάκη ούτε έχει δικαίωμα από το Σύνταγμα και τους νόμους να παρεμβαίνει στα εκκλησιαστικά και λατρευτικά ζητήματα.

Λυπάμαι , στεναχωριέμαι πεισμώνω... αλλά ταυτόχρονα αλήθεια εύχομαι να συγχωρέσει ο Θεός τους νεοταξίτες δεξιούς και αριστερούς που έχουν μαζευτεί στο ΜΑΞΙΜΟΥ.

Δικαίωμα τους να μην πιστεύουν  αλλά ας μην μας προκαλούν. Ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και επί κοντά 30 χρόνια Βουλευτής δεν δέχομαι να συζητάμε πόσους κύκλους θα κάνει ο Επιτάφιος με το νεκρό σώμα του Ιησού μας γύρω από την Εκκλησία, ευτελίζοντας τη Μεγάλη Παρασκευή, πότε θα γίνει η αποκαθήλωση, και πότε Ανάσταση και «δεύτε λάβετε Άγιο Φως».

Κυριάκο Μητσοτάκη

πουθενά αλλού δεν εντοπίζεται υπερμετάδοση του κορωναϊου, ούτε στα αεροπλάνα , ούτε στα βαπόρια , ούτε στα τρένα ούτε ούτε, ούτε ,παρά μόνο στις Εκκλησίες και ιδιαιτέρα στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

Ξέρω τι επιδιώκουν οι ξένοι εντολείς του της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. Με κάθε μέσο. Με κάθε πρακτική.

Κυριάκο  Μητσοτάκη

δεν θα πάρω...δεν θα υποκύψω ... δεν θα κάτσω στα τέσσερα όπως έκανα και τότε που πέταξα την υπουργική καρέκλα...το θυμάσαι !

Ας μην ξεχνάς Κυριάκο ότι ο προσωρινός θρίαμβος των εθνομηδενιστών ενδοτικών  μαλιστανθρώπων έναντι των Ορθοδόξων Ελλήνων δεν θα διαρκέσει πολύ  ...

Ίδια θα ’ναι η κατάληξη με των άλλων ... εκείνων που πολέμησαν την εκκλησία και αδιαφόρησαν για το καλό του λαού και της πατρίδας.

Παρά τις δύσκολες ημέρες που περνά η Χώρα μας και οι Έλληνες, εμείς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  που πιστεύουμε στον ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Ιησού Χριστού στηριζόμενοι  στην βεβαιότητα πως μετά τη ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ, ας αισιοδοξούμε για καλύτερες ημέρες, στηριζόμενοι στις δικές μας μοναδικές, αστείρευτες, δημιουργικές δυνάμεις, που αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να διαφυλάξουμε την εθνική και προσωπική αυτοπεποίθηση , να πούμε τα δικά μας "μολών λαβέ" και «στωμεν καλώς» σε όσους μας θέλουν φοβισμένους , φτωχούς, διαιρεμένους και χωρίς ταυτότητα.

Όλα τα παραπάνω είναι κατάθεση ψυχής, και, ας μου συγχωρεθεί, του θυμού, ενός αγανακτισμένου πιστού και ενεργού πολίτη.

Νομίζω όμως ότι έχει και σημασία να αξιολογήσουμε την ενέργεια αυτή και από πολιτικής σκοπιάς.

Κύριε Μητσοτάκη

Ή κάτι δεν καταλάβατε καλά ή θέλετε να στείλετε επί γης και ουρανού το δικό σας μήνυμα.

Αν δεν καταλάβατε κάτι καλά θα έπρεπε να σας είχε κάνει ο Αρχιεπίσκοπος να καταλάβετε.

Αν πάλι θέλατε να στείλετε το δικό σας μήνυμα και σε μας και στους ουρανούς τότε δεν κατάλαβε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κύριε Μητσοτάκη

Ο ακριβής χρόνος του εορτασμού της Αναστάσεως καθορίστηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, το 325 μΧ από τους Πατέρες της Εκκλησίας.

Μπορεί να μην είστε θεολόγος, μπορεί να μην είστε εξοικειωμένος με τα της Θρησκείας και του Ορθοδόξου Δόγματος, αλλά ακόμα και σεις αντιλαμβάνεστε ότι κάτι που θεσπίζεται, ορίζεται και προσδιορίζεται από ένα ανωτάτου επιπέδου συλλογικό θεσμό, τις Οικουμενικές Συνόδους, που τα τελευταία 2021 χρόνια έχει συνέλθει μόνον εννέα φορές, δεν υπόκειται σε μεταβολές. Πολύ περισσότερο δεν αλλάζει με μια Υπουργική Απόφαση. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε  απόφαση Οικουμενικής Συνόδου. Μόνο μια άλλη Οικουμενική Σύνοδος μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν μπορείτε όμως ούτε να συγκαλέσετε Οικουμενική Σύνοδο.  Δεν πρόκειται για μεταβολή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς. Δεν έχετε το δικαίωμα να επεμβαίνετε στα Εκκλησιαστικά.

Εκτός βεβαίως αν θέλετε να μιμηθείτε τον Ερρίκο Η΄ της Αγγλίας που αποκήρυξε τον Πάπα και ανακηρύχθηκε επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Αν θέλετε κάντε το. Σας λένε «ΜΩΥΣΗ» τώρα θα γίνετε και Αρχιεπίσκοπος,  και, γιατί όχι  Πατριάρχης. Και εις ανώτερα.

Τα παραπάνω για να καταλάβετε. Αν όμως τα έχετε όλα καταλάβει και θέλετε να μας στείλετε ένα μήνυμα, επιτρέψτε μας να προσπαθήσουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε.

Κύριε Μητσοτάκη

Διαλέξατε την μέγιστη γιορτή της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, αυτήν ακριβώς που για μας τους Ορθοδόξους είναι η κορυφαία, αυτή που συμβολίζει την νίκη της ζωής επί του θανάτου, εκεί που επέρχεται η λύσις και η κάθαρσις του Θείου Δράματος,  ώστε να παρέμβετε, και, με  μια απλή δική σας απόφαση να την  τροποποιήσατε.

Με το μήνυμα σας αυτό μας λέτε λοιπόν ότι μπορείτε να αγνοήσετε το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, να τροποποιήσετε μιαν απόφαση Οικουμενικής Συνόδου, να καταργήσετε, απαξιώνοντας, μια παράδοση 1700 ετών που, και, επί Τουρκοκρατίας παρέμεινε ζωντανή και ενεργή, να υποχρεώσετε την Ιερά Σύνοδο να αποδεχθεί την βούλησή σας.

Το κάνατε αλλάζοντας αυθαίρετα  και απολύτως αναιτιολόγητα την ώρα της Ανάστασης, δηλώνοντας στην πράξη,  με πολύ εμφατικό και ηχηρό τρόπο, ότι το κάνετε επειδή το θέλετε, ή, ότι το κάνετε γιατί μπορείτε. 

Αυτό είναι το μήνυμά σας προς εμάς και ελήφθη κύριε Πρωθυπουργέ. Αν είχατε όμως λίγο καλύτερη σχέση με την Ιστορία αυτής της χώρας και την Πίστη της κύριε Πρωθυπουργέ θα ξέρατε ότι υπάρχουν δύο απαντήσεις στο μήνυμά σας. Η μία πηγάζει από την  Χριστιανική μας παράδοση. «Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι». Η άλλη είναι από την παράδοση της Κλασσικής εποχής,  ὕβρις → ἄτη → νέμεσις → τίσις.

Μην σας ξεγελά η διατύπωση κύριε πρωθυπουργέ. Και οι δύο απαντήσεις λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα και η κατάληξη για τον Υβριστή είναι η ίδια.

«‘Οψόμεθα εις Φιλίππους» κύριε Πρωθυπουργέ για σας που έχετε δυτικότροπη Παιδεία.