Με αρκετά προβλήματα και πολλές δυσκολίες ετοιμάζονται για να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης της Αιγιαλείας.

Ο κλάδος ανοίγει μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ήταν στο off και ένα μεγάλο μέρος των προσδοκιών του σχετίζεται με τη καλοκαιρινή σεζόν αφού η Αιγιάλεια διαθέτει μια τουριστική κίνηση που έχει τις θετικές της επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ωστόσο, οι δυσκολίες για τους επαγγελματίες του κλάδου εξακολουθούν να υφίστανται και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του συλλόγου εστίασης και αναψυχής Αιγιάλειας, ένα 30% των καταστημάτων της περιοχής δεν θα μπορέσει να ανοίξει καθόλου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν και στην εστίαση της Αιγιαλείας έχει να κάνει με τα ταμειακά διαθέσιμα που μετά από τόσους μήνες χωρίς δουλειά είναι στο μηδέν για τα περισσότερα καταστήματα.

Κατά συνέπεια δεν έχουν το κεφάλαιο που απαιτείται για να ξεκινήσουν την επαναλειτουργία του καταστήματος τους. Επίσης, προβληματισμός υπάρχει και με τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας που μειώνουν την δυνατότητα βιωσιμότητας για πολλά καταστήματα.

Ωστόσο και στην Αιγιάλεια οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης έχουν ξεκινήσει, με τον χρόνο να μετράει πλέον ανάποδα και δεκάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στα καταστήματα της περιοχής να ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά.