Είναι δεδομένο πλέον και έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες.

Ο λόγος για το παλιό εργοστάσιο της χαρτοβιομηχανίας Elite στην Πάτρα και τις βλέψεις που έχει ένας μεγάλος και γνωστός αθηναϊκός όμιλος super market για να τον αναδείξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν οι βλέψεις του συγκεκριμένου ομίλου για τον χώρο που βρίσκεται σε ένα τέτοιο σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομβικό στην ανατολική είσοδο της Πάτρας, δεν αφορούν απλά και μόνο τη δημιουργία ενός ακόμα καταστήματος σούπερ μάρκετ.

Σκοπός της επένδυσης και του project που ήδη έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται, είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, ένα mall.

Το mall θα αναδείξει την όλη περιοχή και θα είναι σε θέση να στεγάσει δεκάδες ακόμα επιχειρήσεις, αλλά και καταστήματα. Ο χαρακτήρας ενός τέτοιου mall, δηλαδή το τι τύπου θα είναι οι επιχειρήσεις που θα στεγάσει, αν αφορούν κυρίως τον τομέα των υπηρεσιών ή είναι εμπορικής μορφής, παραμένει ερωτηματικό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που θα δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στη βόρεια είσοδο της Πάτρας, σε έναν χώρο που είναι επί της οδού Αθηνών, δίπλα στο κτίριο της περιφερειακής διεύθυνσης του ΟΑΕΔ στο Ρίο.

Παρόμοιο mall, υπάρχει και λίγα μέτρα πιο πέρα, όπου στεγάζεται ένα σούπερ μάρκετ και ένα μεγάλο πολυκατάστημα, ενώ στην άλλη πλευρά της Πάτρας είναι η Veso Mare που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτή ένα εμπορικό κέντρο το οποίο σίγουρα έχει δώσει ζωή στη συγκεκριμένη μεριά της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργασίες στο υπό διαμόρφωση mall έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.