Ως απροσδιόριστη χαρακτηρίζεται η αιτία θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου ύστερα από την νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από τον Ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, Δημήτρη Γαλεντέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «εφ. Πατρίς» ορισμένα από τα ευρήματα της νεκροψίας παραπέμπουν μεν σε πνευμονία, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποσαφηνιστούν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει πως «η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 41χρονου απέδειξε ότι δεν έγινε ποτέ η διασωλήνωση του 41χρονου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού».

Παράλληλα, ισχυρίζεται πως «λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στη διενέργεια της νεκροψίας, αφού έπρεπε να περάσει ένας μήνας σχεδόν από τον θάνατο του Νικόλα μέχρι τελικά αυτή να πραγματοποιηθεί, κρίσιμα στοιχεία έχουν πλέον χαθεί» και σημειώνει ότι θα υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης του εργαστηρίου της κυρίας Σπηλιωπούλου, ώστε οι τοξικολογικές εξετάσεις να γίνουν σε άλλο εργαστήριο.

Από την μεριά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Λυμπερόπουλου, δήλωσε μετά την νεκροψία ότι «η εικόνα της σορού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αιφνίδιο θάνατο».

Οι συγγενείς του πρώην αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, παράλληλα, περιμένουν και τον πλήρη ιατρικό φάκελο από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Πηγή: patrisnews.com