Τους πεντακόσιους έχουν φθάσει οι Αιγύπτιοι ιατροί που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου που επικαλέστηκε ο αιγυπτιακός Τύπος, τονίζεται πως μόνο μέσα στον Απρίλιο, 61 γιατροί πέθαναν εξαιτίας της COVID-19. Σύμφωνα με το σωματείο των επιστημόνων του κλάδου, τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 στον ιατρικό κλάδο καταγράφονται μεταξύ των μαιευτήρων και των γυναικολόγων.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, η Χάλα Ζάγιεντ, υποστήριξε ότι οι γιατροί που έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 και εργάζονταν σε νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται σε 115.

Ο επίσημος απολογισμός δεν αμφισβητείται από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος όμως διευκρινίζει πως πολλοί άλλοι γιατροί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία: πανεπιστημιακά, ιδιωτικά ή εκτάκτου ανάγκης.