"Τον σώσαμε τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Πύργου…". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο περιοδικό Forbes, o υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ένα κομμάτι του άρθρου: «Ο Ε65, στου οποίου το Νότιο Τμήμα επιταχύναμε τους ρυθμούς και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουμε φτιάξει το μισό έργο, ενώ για το Βόρειο Τμήμα του, μετά από σχεδόν 10 χρόνια αβεβαιότητας, επιτέλους πήραμε το πράσινο φως από την Ε.Ε.

Αλλά και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ο οποίος κινδύνευε σοβαρά να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, όμως το σώσαμε και πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν». Το άρθρο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στις 24 Απριλίου, την ίδια μέρα δηλαδή που συνέβαινε ένα ακόμα τροχαίο στην εθνική καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου που στοίχιζε τη ζωή στον πατέρα δύο παιδιών, Νίκο Πανούτσο.

Η νέα τραγωδία έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη ανακατασκευής της Πατρών – Πύργου, με τους φορείς της περιοχής να δηλώνουν στις αναφορές τους, φτάνει πια, έως εδώ.

Πάντως, στο άρθρο του ο κ. Καραμανλής εξηγεί: «η νέα μας εθνική στρατηγική, είναι η Ελλάδα, από οικονομία παροχής υπηρεσιών, να μετεξελιχθεί σταδιακά σε κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές».

Επισημαίνει ότι τα έργα αυτά έχουν μεγάλο πολλαπλασιαστή για την οικονομία, λύνουν σοβαρά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και κάνουν καλύτερη την καθημερινή μας ζωή.

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια που πάντα αποδίδει καρπούς σε βάθος χρόνου. Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009», σημειώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και αφού τονίζει ότι τα έργα αυτά διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, δηλαδή α) έργα κολλημένα εδώ και χρόνια που παίρνουν επιτέλους μπροστά και β) νέα γενιά μεγάλων έργων καταλήγει: «Θέλουμε καλύτερα έργα, που να γίνονται στην ώρα τους, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων.

Κι αυτά θέλουμε να είναι απολύτως σαφή σε όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα μας γιατί τα έργα υποδομών, σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».