Η Δευτέρα 26 Απριλίου, σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών (EuropeanImmunizationWeek), που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με το σύνθημα «Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά» ο Οργανισμός υπενθυμίζει την διαχρονική σπουδαιότητα του εμβολιασμού παγκοσμίως, που σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και που φέτος, θα μας ξανασυνδέσει με τους στόχους, τις στιγμές και τους ανθρώπους, που είναι πιο σημαντικοί για εμάς.

Αυτή τη χρονιά, η εβδομάδα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς η ανθρωπότητα ολόκληρη συνειδητοποιεί την δύναμη του εμβολιασμού και την λυτρωτική του παρέμβαση στην έξοδο από την κρίση της Πανδημίας.

Στην Ελλάδα, η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού αποτέλεσε ένα γιγαντιαίο και επιτυχημένο εγχείρημα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατατάσσει τη χώρα μας στους πρωτοπόρους,  ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Το «mega» εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, επιτάχυνε σημαντικά τον ρυθμό εμβολιασμών και θα σύντομα θα ανεβάσει την Αχαΐα, στις πρώτες θέσεις σε κάλυψη στην Ελλάδα. 

Σε αυτό το επίτευγμα βεβαίως, συνέβαλαν καθοριστικά και οι άοκνες προσπάθειες των επαγγελματιών στον τομέα της Υγείας που έδωσαν για εμάς την μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό, από την οποία ετοιμαζόμαστε να βγούμε νικητές.

Μέρα με τη μέρα, μεθοδικά και σταθερά, χτίζουμε το τείχος προστασίας που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και να περάσουμε με ασφάλεια, στην μετά COVID εποχή.

Νοιαζόμαστε. Προστατευόμαστε. Εμβολιαζόμαστε.