Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Σμαραγδής στο Σου Κου Family και τον δημοσιογράφο Ποσειδώνα Γιαννόπουλο. Ο δημοφιλής σκηνοθέτης μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, όπως αναφέρει το zappit.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σμαραγδής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μ’ αρέσει να με λένε αγιογράφο. Αγιογράφος στον κινηματογράφο. Για πολλά έχω κατηγορηθεί μα αυτοί που θεωρούνται κριτικοί και σχολιαστές, για τον κινηματογράφο κυρίως θεωρούνται ειδικοί, είναι παντελώς άσχετοι. Γιατί δεν ξέρουν ποτέ, όταν βλέπουν ένα έργο, πως θα λειτουργήσει μετά από τρία ή πέντε χρόνια. Βιάζονται να μιλήσουν και συνήθως πέφτουν έξω».

«Ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης ήρθαν στο γύρισμα 66 χρόνων. Και οι δύο είχαν καρκίνο και το ήξεραν, εγώ δεν το ήξερα. Και οι δύο ήταν στα γυρίσματα φθινόπωρο, και οι δύο πέθαναν άνοιξη προς καλοκαίρι και οι δύο δεν πρόφτασαν να δουν τις ταινίες τους» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης στη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Με τον Στάθη Ψάλτη, μάλιστα, επειδή είχε συμβεί αυτό το περιστατικό με τον Σωτήρη, του έστειλα τη σκηνή να την δει. Τον ρωτάω αν την είδε και μου σχολίασε πως τον έκανα ψηλό. «Μα είναι η ψυχή σου ψηλή» του απάντησα και έβαλε τα κλάματα».

Παράλληλα, ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε με θέρμη για τη νέα του κινηματογραφική ταινία, «Καποδίστριας».