Πάνω από δύο μήνες πάλεψε με τον κορωνοϊό, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, ο γιατρός, πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσε όταν κατάφερε να ξυπνήσει, ήταν ότι δεν μπορούσε να ακούσει καλά, ενώ αμέσως μετά κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια του. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Γρηγοράκος περιγράφει πως η αίσθηση ήταν η απόλυτη μυική αδυναμία που αντιμετώπισε:

«Ο κορονοϊός μού είχε κατασπαράξει τους μυς. Ηθελα να ξυστώ και δεν μπορούσα. Υπέφερα, ήταν επώδυνο το συναίσθημα να μην μπορείς να κουνήσεις τα χέρια σου, έστω για λίγο, για να ξυστείς». Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Σωτηρία, Αντωνία Κουτσούκου, που ήταν φοιτήτρια του κ. Γρηγοράκου, αναφέρει: «Του το είπαμε, αλλά ως γιατρός το καταλάβαινε και ο ίδιος, πως μετά από τόσο καιρό σε καταστολή αντιμετώπιζε πολυνευροπάθεια και γι’ αυτό ατόνησαν οι μύες του. Ξέρετε όμως τι τον βοήθησε να επιζήσει; Το γεγονός ότι ήταν μια ζωή μαχητής. Ακόμα και όταν βρισκόταν σε νάρκωση φαινόταν ότι έδινε τη μάχη για επιβίωση. Μαχητής, αλλά και συνεργάσιμος, έτσι εξωστρεφής που ήταν».

Ο κ. Γρηγοράκος μολύνθηκε με κορωνοϊό όταν συνάντησε έναν ασθενή στο Ιασώ, ο οποίος είχε βγει αρνητικός, αλλά δύο ημέρες αργότερα, το νέο τεστ ήταν θετικό. «Εγώ μπήκα σε καραντίνα. Υστερα από επτά ημέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα. Πήγα στο Σωτηρία και χρειάστηκε να διασωληνωθώ και να παραμείνω σε καταστολή πάνω από δύο μήνες», αναφέρει στο «Βήμα της Κυριακής». Στο Σωτηρία εισήχθη στις 17 Δεκεμβρίου και έλαβε εξιτήριο στις 22 Φεβρουαρίου. «Δύο μήνες στη ΜΕΘ διασωληνωμένος, σπάνια κανείς αντέχει», είπε η κυρία Κουτσούκου, «αλλά ο κ. Γρηγοράκος έδειξε μια πραγματική δύναμη, έκανε έναν αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, και τα κατάφερε». Ο γιατρός, πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ήταν 112 κιλά όταν εισήχθη στη ΜΕΘ. Οταν πήρε εξιτήριο από τον θάλαμο Εντατικής ύστερα από δύο μήνες, ήταν ο μισός, μόλις 69 κιλά: «Εχασα 43 κιλά σε όλο αυτό το διάστημα» λέει.

Ο Γολγοθάς συνεχίστηκε σε κέντρο αποκατάστασης Για τον κ. Γρηγοράκο το πιο τραγικό ήταν όταν τον ξύπνησαν, όταν τον είχαν αποσωληνώσει και διαπίστωσε τη μυοπάθεια-πολυνευροπάθεια: «Πρόκειται για ένα σύνδρομο αυτοκανιβαλισμού του σώματός σου, καθότι ο φονικός ιός κατασπαράζει τις σάρκες σου. Χτυπά πρώτα τους μυς που είναι πιο μαλακοί και μετά το λίπος. Το κάνει αυτό το ίδιο το σώμα για να αποκτήσει ενέργεια ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ιό. Βέβαια όταν είσαι σε καταστολή σού παρέχουν τροφή με το σωληνάκι από τη μύτη, αλλά οι θερμίδες δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού στους μυς. Λόγω αυτής της τεράστιας απώλειας κιλών και με τους μυς μου άτονους, δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε τα χέρια μου ούτε τα πόδια μου. Ηταν σαν να μην είχα καθόλου μυς, μόνο κόκαλα» είπε. Πήγε σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα Αττικής. Οταν έφτασε εκεί, μπορούσε να κουνήσει μόνο τον δείκτη του αριστερού του χεριού. Αρχισε αμέσως την επίπονη και επίμονη διαδικασία αποκατάστασης: «Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η αποκατάσταση μετά τα τόσα που πέρασα. Θεραπεία, με ασκήσεις, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 3.30 έως τις πέντε το απόγευμα».

Ο πρώην υπουργός στέλνει και ένα μήνυμα στους αρνητές του εμβολίου: «Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ο κίνδυνος είναι ορατός, δεν έχει φύγει, είναι εκεί έξω και καραδοκεί», και συμβουλεύει όλους να κάνουν το εμβόλιο.