Τα μέλη της «Πρωτοβουλία Estiasi Greece» - μεταξύ αυτών και πατρινοί επιχειρηματίες της εστίασης - διατυπώνουν σε ανακοίνωση τους ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες αναφορικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση και τη διευθέτηση τους.

Συγκεκριμένα αναφορικά με τη δανειοδότηση κοινόχρηστων χώρων σημειώνουν ότι επιβάλλεται η άμεση νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεννόηση με τους Δήμους, να δοθεί παράταση στις άδειες του 2020 μέχρι τέλος Μαΐου, ώστε να υπάρξει εύλογο διάστημα έκδοσης των αδειών του 2021.

Αναφορικά με την εξαίρεση των ΚΑΔ 56.30.10.04 στην επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι η  εξαίρεση αυτή «εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους.

Έτσι, θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν ΚΑΔ 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30.»

Τέλος, ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με τους ημιυπαίθριους καθώς και μια παράταση ωραρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα.