Ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε, στον δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου που είναι να μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο, χωρίς όμως το έργο να προχωρήσει.

Δήμοι, φορείς και βουλευτές έχουν ζητήσει εδώ και καιρό την ανασκευή της Πατρών – Πύργου, έχοντας προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

Ο νέος θάνατος, ενός ακόμα ανθρώπου αναμένεται να φέρει το θέμα και πάλι στο προσκήνιο.  Η δήλωση του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργου Κυριακόπουλου για το θέμα είναι χαρακτηριστική: «Ένας ακόμα νεκρός προστέθηκε, στον δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου.

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας και των διανομαρχιακών μετακινήσεων λόγω Lockdown κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των θυμάτων σ’ έναν δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας.

 Ένα έργο που είχε ξεκινήσει και το έβλεπαν να εξελίσσεται κάτοικοι των δύο νομών (Αχαΐας Ηλείας) σταμάτησε με την ανεκδιήγητη απόφαση ενός υπουργού Υποδομών, που για την περιοχή μας χαρακτηρίζεται ως Υπουργός Αδιαφορίας» τονίζει και συνεχίζεται λέγοντας:

«Ένα χρόνο τώρα ο ίδιος και η κυβέρνηση αδιαφορούν αφού μπλόκαραν και ακύρωσαν κάθε δραστηριότητα, κάθε έργο, κάθε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μια ολόκληρη περιοχή.

Συνεχίζουν να εμπαίζουν με ψέματα δύο νομούς και περιμένουν την απόφαση της επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλο έρχεται και ποτέ  δεν φθάνει. Είναι σίγουρο, ότι αν συνεχίζονταν τα έργα και οι παρεμβάσεις (όμοιες με εκείνες στην Πατρών-Κορίνθου), θα απέτρεπαν δυστυχήματα και θα έσωζαν ζωές συνανθρώπων μας».

«Δυστυχώς, ένας δρόμος που θα τελείωνε το 2023 δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσει κ πότε θα τελειώσει και φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς. Επειδή έχουν αποδειχθεί ως κόμμα ανίκανοι να τελειώνουν έργα, ας παρέμβουν έστω με κάθε τρόπο για να διασφαλίσουν τουλάχιστον καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας και μείωση της επικινδυνότητας όσο είναι εφικτό» καταλήγει ο κ. Κυριακόπουλος.