Ο θάνατος της Μίλβα συγκίνησε δεκάδες πατρινούς που έχουν αγαπήσει τα τραγούδια της, αλλά και τον πολιτισμό της Ιταλίας.

Η μεγάλη Ιταλίδα τραγουδίστρια ήταν ένα σύγχρονο σύμβολο για τον πολιτισμό αυτόν και δεν θα μπορούσε να μην αγαπηθεί από τους πατρινούς που ζουν σε μια πόλη που είχε και έχει άρρηκτους πολιτιστικούς δεσμούς με την Ιταλία, έχοντας πάρει πολλά από την κουλτούρα της.

Οι περισσότεροι στο άκουσμα της είδησης του φευγιού της 82χρονης τραγουδίστριας θυμήθηκαν ασφαλώς τον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο. Ο πατρινός συνθέτης ήταν αυτός που είχε συνεργαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με την Μίλβα.

Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο του «Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος», μιλώντας τότε στον Οδυσσέα Ιωάννου, στην αρχή νόμιζε ότι κάποιος του έκανε φάρσα. Δεν πίστευε ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο η Μίλβα ζητώντας να συνεργαστεί μαζί του. 

Μάλιστα ήταν τόσο τόσο σίγουρος ότι κάποιος του έκανε πλάκα που χρειάστηκε να σηκώσει το ακουστικό τρεις φορές για να πειστεί ότι πράγματι πρόκειται για εκείνη. Στις 28 Δεκεμβρίου 2019 ο Θάνος Μικρούτσικος φεύγει από τη ζωή και έρχεται στη δημοσιότητα ένας βίντεο στο οποίο ο Θάνος Μικρούτσικος της εύχεται για τα γενέθλιά της. 


Ντοκουμέντο: ο Θάνος Μικρούτσικος και οι ευχές στην Μίλβα λίγους μήνες πριν τον θάνατο του