Μπορεί τα κρούσματα στην Πάτρα και την Αχαΐα να έχουν πέσει, η υγειονομική κατάσταση της περιοχής να έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με το δίμηνο του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου που απέδωσε περισσότερες από 5.000 μολύνσεις, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διασπορά.

Τα κρούσματα από τις 10 Απριλίου είναι σταθερά διψήφια, έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα, όμως το φορτίο, παραμένει υψηλό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τη συνέχεια.

Ήδη, έχοντας φτάσει, κοντά στα τέλη Απριλίου, τα κρούσματα του κορωνοϊού, παρά αυτή την πτωτική πορεία που παρουσίασε η καμπύλη του ιού τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες, ξεπέρασαν στο σύνολο τους τα 2.000 και ανέρχονται σε 2.101.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Απρίλης είναι για την ώρα ο τρίτος χειρότερος μήνας της πανδημίας για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, πίσω από τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο.

Ο Μάρτιος θυμίζουμε ότι έφτασε τα 3.230 και ο Φεβρουάριος τα 2.212. Ο Απρίλης λοιπόν με την πτωτική πορεία που παρουσίασε το τελευταίο δεκαπενθήμερο είναι ο τρίτος χειρότερος μήνας από τον τέταρτο Νοέμβριο, με τα 757 κρούσματα.

Και αυτό από μόνο του λέει ότι η Πάτρα και η Αχαΐα σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Απλά η έξαρση έλαβε ένα τέλος και έχουμε μπει σε μία αποκλιμάκωση.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η Αχαΐα παρέμεινε για ενδέκατη συνεχόμενη εβδομάδα στην βαθιά κόκκινη ζώνη από την επιτροπή που φυσικά θα έχει τους λόγους της.