Ένας ερασιτέχνης θεατράνθρωπος, ένας ρομαντικός της τέχνης, «έφυγε» χθες το ξημέρωμα. Ο Αντρέας Φραγκογιαννόπουλος, ο Αμαλιαδίτης, που ήταν και παραμένει βεβαίως αγαπητός στην μνήμη όλων, «ταξίδεψε» για μια άλλη σκηνή, αφήνοντας ωστόσο γλυκές μνήμες σε όλους.

Ο Αντρέας Φραγκογιαννόπουλος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπιζε με σθένος, έχοντας δίπλα του, τους δικούς του ανθρώπους.

Αν και πριν συνταξιοδοτηθεί εργάζονταν ως πολιτικό προσωπικό στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα, το μεράκι του ήταν οι τέχνες και ο πολιτισμός. Πρωτοστάτησε στην σύσταση θεατρικών ομάδων που άφησαν και συνεχίζουν μάλιστα να αφήνουν το στίγμα τους στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού, με τελευταία την θεατρική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας.

Χαρακτηριστική φωνή, μοναδική κίνηση, που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ηθοποιοί, έμενε σεμνός, γιατί ότι έκανε το έκανε από μεράκι και αγάπη…

Ένας από τους αξιομνημόνευτους ρόλους του, ο Δον Καμίλο, έμεινε στην ιστορία για όσους είχαν την τύχει να τον απολαύσουν στις παραστάσεις, ενώ βοηθούσε χωρίς τυμπανοκρουσίες τους νεότερους.

Σημαντικό επίσης στέλεχος και των Προσκόπων, αλλά και πολύ καλός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.


Ο θάνατος του, προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία, στους ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί του, που είχαν κάνει πρόβες, παραστάσεις…

Η κηδεία του τελείται σήμερα στις 11 το πρωί, στον ναό της Φραγκαβίλλας, όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο «αντίο».

Πηγή: patrisnews.com