Την πεποίθησή του ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού που επιταχύνεται, καθώς και στους λόγους που τον οδήγησαν στο διάγγελμα της Τετάρτης, όπου ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών μετά το Πάσχα, με άνοιγμα της εστίασης, διεύρυνση ωραρίου κυκλοφορίας κλπ.

Όπως είπε ήταν απαραίτητη η απόφαση για να μην υπάρξουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, για να μην διασπαρεί ο κορωνοϊός σε περιοχές με πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. «Γι' αυτό και συνταχθήκαμε με τους ειδικούς» είπε. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι δυσαρεστήθηκαν αλλά για το λόγο αυτό το αντιστάθμισμα είναι το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου.

«Επειδή στο διάγγελμά μου στους πολίτες, ήθελα να δώσω έναν οδικό χάρτη των μέτρων, ξεκαθάρισα ότι το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα είναι μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με άνοιγμα της εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11» τόνισε για να σημειώσει: «Το Πάσχα αυτό δεν θα είναι όπως το προηγούμενο. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και επίσης γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε, όπως ότι τα εμβόλια λειτουργούν και είναι αποτελεσματικά».

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το πώς πάμε σε άνοιγμα δεδομένων των κρουσμάτων και των θανάτων και διασωληνωμένων, είπε ότι η τάση είναι καθοδική και πως κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, βοηθά και ο καιρός» είπε και πρόσθεσε πως η αγορά ανοίγει συντεταγμένα και κανόνες. «Είναι ένα στοίχημα υπευθυνότητας για όλους» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι καλύτερο ο κόσμος να είναι οργανωμένα έξω, παρά χωρίς έλεγχο μέσα στα σπίτια του και όπως επεσήμανε το συζήτησε με τους ειδικούς: «Ολοι μας λένε βγείτε έξω».

Ερωτηθείς για το αν τα φαινόμενα των κορωνοπάρτι στις πλατείες είναι υποκινούμενα είπε ότι ήταν λάθος, σημειώνοντας ότι η ΕΛΑΣ δεν παρενέβη. Ως προς το περιστατικό αστυνομικής βίας πρόσφατα, στη Ν. Σμύρνη, τόνισε: «Η Νέα Σμύρνη ήταν λάθος, η εμπειρία μας έδειξε ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή. Είναι αστεία η κατηγορία περί κράτους καταστολής».

Τι έγινε με Δένδια-Τσαβούσογλου

Ερωτηθείς για το τι συνέβη στην Αγκυρα με την αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου απάντησε: «Ηταν άψογος ο χειρισμός του κ. Δένδια. Απάντησε στον κ. Τσαβούσογλου με ευπρέπεια και ευγένεια». Πρόσθεσε δε ότι είχε δώσει ρητή εντολή τον Ελληνα ΥΠΕΞ: «Δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη» αλλά απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το πλαίσιο διαλόγου υπάρχει, τα ΜΟΕ υπάρχουν και ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Απέφυγε επίσης να απαντήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων επαναλαμβάνοντας ότι θα εξακολουθήσει και αν υπερασπίζεται

Στην πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Ερντογάν είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να βρούμε ένα modus vivendi μεταξύ Ελλάδας-Τουρκία. Ερωτηθείς εάν του έστειλε κάποιο μήνυμα μέσω του κ. Δένδια είπε
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-synenteyxi-ston-alpha