Άκαρπη και χωρίς καμία εξέλιξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, για το θέμα του τρένου και την υπογειοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του υπουργείου Υποδομών τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα είναι η υπογειοποίηση του, με βάση το πλάνο, που είχε παρουσιάσει ο κ. Καραμανλής στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.

Δηλαδή με υπόγεια χάραξη από το ύψος της Κανελλοπούλου και μετά. Η θέση του δήμου και των κατοίκων της βόρειας Πάτρας ήταν η υπόγεια χάραξη να ξεκινήσει από το Ρίο, περιλαμβάνοντας και αυτό το κομμάτι.

Όμως, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που είχαν λάβει ο δήμος και οι κάτοικοι της Πάτρας, τα στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού θα φτάσει το κόστος του έργου σε δυσθεώρητα ύψη.

Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα ο δήμος, αλλά και οι αντιδράσεις των κατοίκων που όπως έχουν τονίσει δεν θα αφήσουν καμία μάντρα να υψωθεί στις γειτονιές τους και στην θάλασσα τους.