Στις 14 Μαΐου κυκλοφορεί το live άλμπουμ «Steve Miller Band Live! Breaking Ground: August 3, 1977» και, ως πρόγευση, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα μια εκδοχή του «Shu Ba Da Du Ma Ma Ma Ma».

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, σε ανακοίνωση του, ο Miller είπε για τη συναυλία: «Αυτό το show του Αυγούστου του 1977 στο Cap Center του Landover στο Μέριλαντ, έχει την μπάντα ακριβώς στο κορυφαίο σημείο της μετά το "The Joker·" και ανάμεσα στο "Fly Like an Eagle"  και το "Book of Dreams", μια σειρά επιτυχιών... Αποφασίσαμε να το πούμε Breaking Ground επειδή αυτό ακριβώς κάναμε».


Στην όλο ενέργεια και ραφιναρισμένη ερμηνεία του «Shu Ba Da Du Ma Ma Ma Ma», που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Steve Miller Band είναι κουτσουρεμένη η αρχική εκδοχή του τραγουδιού το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Joker του 1973.


Το live άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, αλλά και σε CD και LP, με κείμενο από τον συνεργάτη των Rolling Stones, τον David Fricke, ο οποίος έγραψε για το συγκρότημα την εποχή της συναυλίας: «Ήταν στο τέλειο σταυροδρόμι ψυχεδελικού ζήλου και prog pop τεχνουργίας ενώ παρέμεναν πιστοί στην πρώτη αγάπη του Miller, τα μπλουζ».

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μέσω του «Coda Collection» streaming του Amazon Prime Video, θα μεταδοθεί το βίντεο ολόκληρης της συναυλίας του Αυγούστου του 1977.