Μπορεί να έχουμε φτάσει κοντά στο τέλος της καραντίνας από τη στιγμή που η μία δραστηριότητα ανοίγει μετά την άλλη, όμως, οι φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους επαγγελματίες του real estate, το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητικών κατοικιών, παραμένει αδιάθετο.

Οι περισσότεροι από τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του lockdown βλέποντας την κατάσταση αυτή να συνεχίζεται έλυσαν τα συμβόλαια τους και άφησαν τα διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει.

Οι λιγοστοί που δεν προχώρησαν σε μία τέτοια λύση, δεν έχουν επιστρέψει στην Πάτρα και μάλλον δύσκολα θα γίνει αυτό την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά από τη στιγμή που τα μαθήματα του Πανεπιστημίου, αλλά και η εξεταστική γίνεται από το διαδίκτυο.

Παρατηρείται έτσι μια νέα τάση στην κτηματομεσιτική αγορά της Πάτρας. Επενδυτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα ψάχνουν τιμές ευκαιρίας για να αγοράσουν ακίνητα, σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Οι ιδιοκτήτες μετά από αυτή την εξέλιξη που είχε το ζήτημα της πανδημίας, ύστερα από την οικονομική κρίση που προηγήθηκε είναι αποφασισμένοι να δώσουν το ακίνητο τους, γνωρίζοντας ότι αυτό πλέον έχει μετατραπεί σε έναν βραχνά για τη τσέπη τους, παρά σε ένα επιπλέον εισόδημα όπως ήταν κάποτε.

Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει την προσφορά των πωλήσεων και έχει ήδη ξεκινήσει να ρίχνει τις τιμές των ακινήτων, ενώ σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, οι τιμές αναμένεται να πέσουν ακόμα περισσότερο, εφόσον η κατάσταση αυτή συνεχιστεί.

Η πλειοψηφία λοιπόν τον ιδιοκτητών, με βάση την τάση αυτή που έχει δημιουργηθεί, ψάχνουν κυρίως να πωλήσουν το ακίνητο που κάποτε νοίκιαζαν, το δυάρι ή την γκαρσονιέρα που έχουν.

Από την άλλη υπάρχουν οι επενδυτές που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν και ψάχνουν ευκαιρίες πιστεύοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για τέτοιες κινήσεις και ότι τα ακίνητα μετά από τρία με τέσσερα χρόνια θα πάρουν και πάλι πίσω την αξία τους.