«Πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν ξεκινήσει η πανδημία», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε το νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός λέγοντας. «Η κυβέρνηση ούτε μοιράζει λεφτά, ούτε άνοιξε κάποιο πουγκί. Αξιοποιεί τις ταμειακές δυνατότητες της χώρας και πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε πριν ξεκινήσει η πανδημία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος των νέων μέτρων είναι η στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και κυρίως της μεσαίας τάξης εξηγώντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία για να πτυχή την ανάκαμψη της οικονομίας.

Απαντώντας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι θα παραμείνει ο ίδιος με πέρσι και τόνισε ότι στο τέλος του έτους θα εξεταστεί αν υπάρχουν οι δυνατότητες για υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης του κλάδου που είναι προγραμματισμένος να ανοίξει στις 10 Μαΐου, προσθέτοντας, όμως ότι υπάρχει και μια σειρά από άλλα μέτρα για την εστίαση, όπως πληρωμή επιστρεπτέας προκαταβολής 7 μέσα στη μεγάλη εβδομάδα και η επιπλέον χρηματοδότηση επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές πάνω από 6 μήνες.