Η πρώτη μίας σειράς προγραμματισμένων επαφών, με εκπροσώπους εκπολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη. 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν, η στήριξη των δράσεων που προγραμματίζουν οι σύλλογοι και ο προγραμματισμός  εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε γειτονιές και συνοικίες της πόλης κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Στόχος είναι και φέτος, η ενίσχυση των εκδηλώσεων που σχεδιάζουν οι σύλλογοι, με καλλιτεχνικές δράσεις, όπως Θεατρικά δρώμενα, μουσικά 

Να σημειωθεί ότι το κόστος για μία ακόμα φορά θα βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού με μοναδική χρηματοδότηση από τον Δήμο, όταν την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει στο πάγιο αίτημα για χρηματοδότηση των δημόσιων δομών και θεσμών πολιτισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων   των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αγ. Νικολάου Λεύκας Χρ. Σαλαμούρας , Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων Γ. Αγγελόπουλος, Αγίου Διονυσίου Γεωργία Γαλυφοπούλου, Γηροκομειού κ. Ζάγαρη, Εγλυκάδος Μιχ. Κόκκινος, Βούντενης Γιώργος Σταυρόπουλος και Αγυιάς – Τερψιθέας Γ. Μαγιάκης.

Οι επαφές με Εκπολιτιστικούς Συλλόγους θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.