Ο κορωνοϊός έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις αυτοκτονικές τάσεις, φέρνοντας την ψυχική υγεία, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση πολλών ανθρώπων γύρω μας στα άκρα.

Το πρόσφατο παράδειγμα με τον θάνατο ενός 51χρονου που βρέθηκε νεκρός, με τη σωρό του να επιπλέει στα νερά του παλαιού λιμανιού της Πάτρας, είναι χαρακτηριστικό.

Ο άνδρας είχε κορωνοϊό, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη ψυχική του υγεία, εξαφανίστηκε από το σπίτι του και στη συνέχεια βρέθηκε στη θάλασσα από περαστικούς.

Όλα τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο 51χρονος έλαβε τέλος στη ζωή του. Όμως δεν είναι ο μοναδικός που επιχείρησε να κάνει κάτι τέτοιο.

Πιο αναλυτικά:

Στις 6 Ιανουαρίου ένας 53χρονος άνδρας βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο του ΠΓΝΠ. Ο άνδρας που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική έχασε τη ζωή τη ζωή του.

Στις 19 Ιανουαρίου 50χρονος επιχειρηματίας παντρεμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας χάπια μέσα στο σπίτι του.

Στις 3 Φεβρουαρίου γυναίκα απειλούσε ν' αυτοκτονήσει πέφτοντας από μπαλκόνι κτιρίου, επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου.

Στις 5 Φεβρουαρίου 55χρονος ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόκαμπου, αφού προηγουμένως είχε καταναλώσει χάπια.

Στις 9 Μαρτίου γυναίκα κάλεσε στο «100» ζητώντας βοήθεια, μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας κατά δήλωσή της, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Στις 19 Μαρτίου νεαρή ευρισκόμενη σε κατάσταση αμόκ, απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της επί της οδού Σολωμού.

Στις 5 Απριλίου μία 64χρονη γυναίκα έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, χάνοντας τη ζωή της σοκάροντας όλη τη κοινωνία.

Στις 16 Απριλίου 57χρονος αυτοπυρπολήθηκε εντός γκαρσονιέρας, επί της οδού Αϊδινίου 6. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με εγκαύματα 4ου βαθμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Συμπερασματικά τρεις αυτοκτονίες και έξι απόπειρες μέσα σε τέσσερις μήνες.