«Πυρά» κατά της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα κατά του αντιπεριφερειάρχη στον τομέα της ενέργειας εξαπολύει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και ο πρόεδρος του Βασίλης Αϊβαλής.

Αιτία η μη πρόσκληση από πλευράς της περιφέρειας σε μια δικτυακή ημερίδα για την ενέργεια στη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αϊβαλής σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Μια δικτυακή ημερίδα για την ενέργεια στη Δυτική Ελλάδα χωρίς ούτε καν πρόσκληση σε έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στις διεκδικήσεις της περιοχής στον τομέα της ενέργειας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας που εδώ και πολλά χρόνια με δεκάδες ενημερωτικών ημερίδων, συνεδρίων και θεσμικών παρεμβάσεων με αποκλειστικό θέμα την «Ενέργεια» αποκλείεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη από την ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κι επειδή κ. Δημητρογιάννη, είτε θεωρείτε ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι όλη η Περιφέρεια, είτε είστε εμπαθής ή ήρθατε από άλλο πλανήτη. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν για τις δράσεις των τελευταίων τριών ετών στη θεματική ενότητα «Ενέργεια» από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας:

Προγραμματικές Συμβάσεις (με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας):

-Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

-Ενεργειακό αποτύπωμα Δυτικής Ελλάδας

Μνημόνιο Συνεργασίας:

-Παρατηρητήριου Καταγραφής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Δυτική Ελλάδα (ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Πανεπιστήμιο Πατρών – ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – ΤΕΕ Αιτωλ/νιας)

Ημερίδες:

2020

-Φυσικό Αέριο στην Δυτική Ελλάδα

-Πρόγραμμα το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον

-Υδρογόνο το Νέο Καύσιμο

-Εξοικονόμηση Ενέργειας

2019

-Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Δυτική Ελλάδα – Ενεργειακοί Έλεγχοι

-Ενεργειακές εφαρμογές στην Δυτική Ελλάδα

-Ιδιωτικές Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Μέσης και Χαμηλής Τάσης (Μ.Τ.-Χ.Τ.). Θεσμικό πλαίσιο διενέργειας ελέγχων και εφαρμογής κανονισμών

-Ενεργειακές Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα

-Ηλεκτρικό Δίκτυο Μεταφοράς στην Πελοπόννησο (προοπτικές-προσκόμματα)

2018

-Ενεργειακές Κοινότητες

-Εξοικονόμηση ενέργειας στις κτηριακές υποδομές

-Εξοικονομώ κατ’ οίκον II

-Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ)

-Εξοικονόμηση ενέργειας στον πρωτογενή τομέα

-Μεθοδολογίες εξοικονόμησης Ενέργειας ως αναγκαία αναπτυξιακή επιλογή

Εδώ καλύτερα να σταματήσουμε…..».