Αντιρρήσεις και διχογνωμία στο εσωτερικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, ύστερα από εντολή του υπουργείου και της κεντρικής ηγεσίας, για τα κορωνοπάρτι και της συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι δυνατόν από τη μία οι αστυνομικοί να παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις των νεών που πραγματοποιούνται σε διάφορα υπαίθρια στέκια της Πάτρας και από την άλλη να μοιράζονται πρόστιμα, σε επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους και πάνε να βγάλουν το μεροκάματα τους.

Πόσο μάλλον όταν τα πρόστιμα αυτά αφορούν θέματα μικρής σημασίας και δεν έχουν καμία σχέση με τα 100 και 200 άτομα που μαζεύονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στις σκάλες.

Στο μεταξύ τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται. Μετά τον χαμό που είχε σημειωθεί στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, πριν από μερικές μέρες, οι νέοι επανήλθαν μαζικά το βράδυ της Τετάρτης στα Ψηλαλώνια και στο αγαπημένο τους στέκι, στο Ηλιακό.

Η αστυνομία κατά τις 9 το βράδυ και λίγο αργότερα έστειλε περιπολικό που είχε σταθμεύσει με αναμμένες τις σειρήνες μπροστά από το Ηλιακό, κάνοντας συστάσεις. Το περιπολικό έμεινε εκεί και μετά τις 11 το βράδυ.

Οι παρέες των νεαρών έφυγαν από το Ηλιακό και διασκορπίστηκαν άλλοι στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και άλλοι κατέβηκαν στο κέντρο, πηγαίνοντας πλατεία Γεωργίου, Γεροκωστοπούλου και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Γενικότερα, οι νέοι δεν μαζεύονται και οι συγκεντρώσεις τις νυχτερινές ώρες, δεν λένε να σταματήσουν. Και όπως όλα δείχνουν όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι θα γίνονται ολοένα και μαζικότερες από τη στιγμή μάλιστα που τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα, στις 11 το βράδυ.