Φοιτητές Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρουν σε ανακοίνωση τα εξής:

"Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα εδώ και μήνες έχουμε αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο. Οι σχολές μας είναι ένα χρόνο κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να επιστρέψουμε στα πανεπιστήμια και στις σπουδές μας με ασφάλεια.

Μάλιστα είχαν το θράσος να περάσουν νέο νόμο που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία, ελάχιστες βάσεις εισαγωγής και διαγραφές για να κάνουν το πανεπιστήμιο ακόμα πιο ξένο για τις δικές μας ανάγκες αλλά ακόμα πιο εύφορο έδαφος για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτική που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.

Απέναντι σε όλα αυτά οι φοιτητές και εδώ στην Πάτρα, σπάσαμε την απαγόρευση στην πράξη προστατεύοντας παράλληλα την υγεία μας, φωνάξαμε δυνατά στον δρόμο ότι «θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές» και ότι «ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά».

Φοιτητικοί Σύλλογοι πήραν πρωτοβουλίες για πολύμορφες δράσεις όπως δια ζώσης διαλέξεις με καθηγητές που συμφωνούν με τα αιτήματα μας και υποστηρίζουν τον αγώνα μας. Αποδείξαμε με αυτό τον τρόπο στην πράξη ότι είναι εφικτό να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας αλλά αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Οι διαλέξεις αυτές έδωσαν ώθηση και νέα στοιχεία στον αγώνα μας. Μας έδωσαν δύναμη για τη συνέχεια αποδεικνύοντας ότι μπορούν στην πράξη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Αυτά τα στοιχεία είναι μάλλον που ενόχλησαν τις διοικήσεις και την κυβέρνηση και τώρα συζητούν για το πως θα μοιράσουν κυρώσεις στους καθηγητές που συμμετείχαν.

Οι καθηγητές έκαναν το έγκλημα να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης και να στηρίξουν τον αγώνα για τις ανάγκες των φοιτητών.

Οι φοιτητές στεκόμαστε μαζί με τους καθηγητές μας που μοιράζονται μαζί μας τους ίδιους προβληματισμούς, που συμμετέχουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στον αγώνα για το πανεπιστήμιο που έχουμε πραγματικά ανάγκη σήμερα.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για κυρώσεις και πειθαρχικά σε καθηγητές που συμμετείχαν στις πρωτοβουλίες των Φοιτητικών Συλλόγων για διά ζώσης μαθήματα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών ΗΥ, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, ΣΟΦΕΠΠ"