Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Τόμας Φριτς, ο Γερμανός ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» στο πλευρό της Έλενας Ναθαναήλ.

Το 1968 η Έλενα Ναθαναήλ πρωταγωνιστούσε σε μια ρομαντική ταινία με φόντο τις πιο τουριστικές γωνιές της Ελλάδας. Ένα φιλμ ελληνικής και σουηδικής συμπαραγωγής με τίτλο «Επιχείρηση Απόλλων» στο οποίο τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στην Ελληνίδα καλλονή υποδυόταν ένας νεαρός κατάξανθος άνδρας με γαλανά μάτια.

Όπως και στον ρόλο, έτσι και στη ζωή, ο άνδρας που στη μισή διάρκεια της ταινίας γραντζουνούσε την κιθάρα του και τραγουδούσε (καθότι λάτρευε τη μουσική) δεν ήταν άλλος από τον Τόμας Φρίτς.

Ο 77χρονος άνδρας, ήταν πιότερο γνωστός στο κοινό της Γερμανίας ως γιος του επίσης ηθοποιού, Γουίλι Φιτς. Ο εκλιπών χάρισε επίσης τη φωνή του στον Σκαρ, τον μοχθηρό αδερφό του Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», στην γερμανική της εκδοχή.

Η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων»

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», από το 1968, περιέγραφε την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού πρίγκιπα, που επισκέπτεται την Ελλάδα, ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό και το σκάει από την θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δυο μέρες.

Η ταινία προβλήθηκε στην Αγγλία, τις ΗΠΑ αλλά και την Γαλλία με σημαντική εισπρακτική επιτυχία. Εκτός από τα τραγούδια του Φριτς, κατά τη διάρκεια αυτή της ταινίας ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ζαβαρακατρανέμια».