Αρκετές αντιδράσεις από συμπολίτες έχει προκαλέσει το κλάδεμα των δέντρων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ο συγκεκριμένος δρόμος λόγω των δέντρων τα κλαδιά των οποίων ήταν αρκετά ψηλά, έδινε μια αίσθηση πρασίνου στους Πατρινούς που περνούσαν από εκεί, ενώ κρατούσε σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας του ο δρόμος έκανε εντύπωση σε επισκέπτες και σε τουρίστες της Πάτρας που είχαν προχωρήσει σε σχετικές αναρτήσεις στα social media.  

Τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν όμως στο κλάδεμα των δέντρων, με τέτοιο τρόπο που δεν άφησαν ούτε ίχνος κλάρας σε αυτά, κοινώς τα κούρεψαν στην κυριολεξία, αφήνοντας ουσιαστικά γυμνό τον δρόμο.

Το όλο θέμα έχει διχάσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και πατρινούς που περνούν συχνά από τη συγκεκριμένη οδό η οποία οδηγεί από την Ανθούπολη, την Αγία Σοφία και μεγάλο κομμάτι της Πάτρας, στον κεντρικό αστικό ιστό.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσουν τα συνεργεία του δήμου σε ένα τόσο «ριζοσπαστικό» κλάδεμα των δέντρων και ότι η περιοχή τους έχασαν ένα από τα σημεία αναφοράς της πλέον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, τα συνεργεία προχώρησαν στο κλάδεμα των δέντρων, ύστερα από αίτημα των κατοίκων που παραπονούνταν ότι στις κλάρες σκαρφάλωναν ποντίκια, σαύρες και τρωκτικά και προσγειώνονταν στα μπαλκόνια τους

Πάντως, το γεγονός είναι ότι η οδός Κωσνταντινουπόλεως, με τα κομμένα δέντρα, μοιάζει να είναι γυμνή.