Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για τα 54 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 ανααφέρει:

Τιμάμε σήμερα, με αφορμή την 54η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, όλους όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν, υπέφεραν με κάθε τρόπο, ώστε να αναπτυχθεί η αντιδικτατορική πάλη.

Η καλύτερη απόδοση τιμής είναι το «μπόλιασμα» των σημερινών αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος με τα συμπεράσματα της περιόδου.

Το πιο «φωτεινό» συμπέρασμα είναι ότι οι λαϊκές δυνάμεις είναι ανίκητες όταν αποφασίσουν να αντιδράσουν απέναντι στους αντιπάλους τους. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε συσχετισμό, ακόμα και αυτόν που φαίνεται τρομερά αρνητικός. Γι’ αυτό και πρέπει να αντιπαλέψουν τη λογική που το σύστημα θέλει να καλλιεργήσει, ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ότι μόνη διέξοδος είναι η ατομική, ότι οι αντίπαλοι είναι αιώνιοι και πανίσχυροι.

Ταυτόχρονα, η ιστορία ειδικά της επταετίας, μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα «αρπακτικά» που εμφανίζονται ως φίλοι των λαών, ως φίλοι του ελληνικού λαού, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στάση τους κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ο ρόλος και η στάση τους στην εισβολή στην Κύπρο και στη διχοτόμησή της, δείχνουν ότι ούτε σήμερα μπορούμε να περιμένουμε κάτι θετικό για το λαό μας από αυτές τις δυνάμεις.

Η εργατική – λαϊκή κινητοποίηση είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ, ώστε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών, ανάμεσα στους οποίους, εξέχουσα θέση θα έχουν πάντα οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Δεν τους ξεχνάμε, τους τιμάμε με τους αγώνες μας.