35 γιατροί μέλη του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας έχουν δηλώσει την εθελοντική προσφορά τους και την διάθεση τους για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακόμα περιμένουν για να τους δοθεί το σήμα για να μπουν στη μάχη.

Πρόκειται για γιατρούς οι μισοί εκ των οποίων είναι σε ειδικότητες πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων που θεωρούνται της πρώτης γραμμής της μάχης, ενώ οι άλλοι προορίζονται για την ενίσχυση των θέσεων της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, και ενώ έχουν δηλώσει εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες την διάθεση τους για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που χρειάζεται μαχητές και στρατιώτες, έτσι ώστε να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες οι υγειονομικοί, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση από τους αρμοδίους.

Ούτε από το υπουργείο, ούτε από την 6η ΥΠΕ. Ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας και τα μέλη του που έχουν εκφράσει εμπράκτως την διάθεση τους για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν.

Πάντως, το όλο θέμα και η αναμονή αυτή, έρχεται για να αποδείξει ότι τα όσα έλεγε το υπουργείο, καλώντας τους ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και προχωρώντας μάλιστα σε επιστράτευση στην Αττική, ήταν κυρίως για λόγους εντυπώσεων, παρά ουσίας.

Η επίθεση που είχε γίνει από μερίδα ΜΜΕ προς τους ιδιώτες γιατρούς για δήθεν μη ανταπόκριση του ιατρικού κόσμου στο κάλεσμα του υπουργείου τη στιγμή που τα στελέχη του γνώριζαν ότι θα έπρεπε με πρωτοβουλίες του ίδιου του κράτους, να ξεπεραστούν συγκεκριμένα εμπόδια, ήταν τουλάχιστον άδικη.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο πανελλήνιος, όσο και ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας εμμένουν στις θέσεις τους για το όλο ζήτημα, τονίζοντας ότι είναι κατά της λογικής της επιστράτευσης και υπέρ της ανεύρεσης λύσεων μέσα από τις εφεδρείες του ΕΣΥ.

Και περιμένει το σινιάλο από το υπουργείο και τους μηχανισμούς του για να ενισχύσουν το ΕΣΥ οι ιατροί εθελοντές που έχουν ήδη δηλώσει τη διάθεση τους.