Την ακύρωση των εκδηλώσεων του 41ου Πανελλήνιου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού που είχαν προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Μαΐου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Με πολύ μεγάλη μας λύπη είμαστε υποχρεωμένοι και φέτος να αναστείλουμε τις εκδηλώσεις για το 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.

Το Πανελλήνιο Πέρασμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου δηλαδή στις 8 και 9 Μαΐου.

Με όλη αυτή την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις μετακινήσεις, λόγω των αναγκαστικών συνθηκών (περιοριστικά μέτρα για την διάδοση του κορωνοϊού) που προκάλεσε η πανδημία, είναι αδύνατον να προγραμματιστεί μια τέτοιου μεγέθους εκδήλωση, ώστε να ενημερωθεί σωστά και με σιγουριά όλος αυτός ο κόσμος, που μας καλεί από όλη την Ελλάδα για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις.

Παρά τον μεγάλο αγώνα που δόθηκε πάλι, εδώ και ένα χρόνο, προκειμένου να συνεχιστεί επάξια ένα γεγονός που αναδεικνύει τα Καλάβρυτα πανελλήνια, (σε επίπεδο αθλητισμού και εναλλακτικού τουρισμού), αλλά και το Φαράγγι Χελμού - Βουραϊκού ως μοναδικής αξίας μνημείο της φύσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αδυνατεί φέτος να διοργανώσει το ετήσιο Πέρασμα.


Ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχή από εδώ και εμπρός, προχωράμε στην διοργάνωση του 42ου Πανελληνίου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού, οι εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Μαΐου 2022, όπως πάντα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, που μας ζητούν πληροφορίες με πολλούς τρόπους, για τις εκδηλώσεις του Πανελληνίου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.

Καλή αντάμωση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 42ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού, στις 14 και 15 Μαΐου 2022, όπως πάντα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Συνεχή ενημέρωση μπορείτε να έχετε από την σελίδα μας στο fb:https://www.facebook.com/ΕΟΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ."