Από την Γερμανία θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική καλοκαιρινή σεζόν για το αεροδρόμιο του Αράξου.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου η πρώτη πτήση από το εξωτερικό που θα φτάσει στην Δυτική Ελλάδα θα είναι στις 14 Μαΐου με Γερμανούς τουρίστες από την Νυρεμβέργη και την Φρανκφούρτη.

Στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες του μήνα καταφτάνουν στην Δυτική Ελλάδα και άλλες πτήσεις. Από την Πολωνία, από την Αυστρία, από την Σλοβακία, αλλά και από το Βέλγιο.

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες πτήσεις που καταφτάνουν φέροντας τουρίστες οι οποίοι θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας, κατά κύριο λόγο.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου επικρατεί αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική σεζόν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Αισιοδοξία που προκύπτει και από τα αυξημένα μέτρα προστασίας, αλλά και από την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μεγάλη υπόθεση» τονίζει ο Γιώργος Γκουβίτσας. «Όσοι έρχονται στο αεροδρόμιο θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο πιστοποιητικό ή διαφορετικά ένα τεστ μοριακού ελέγχου που να είναι αρνητικό και να έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες πριν από το ταξίδι».

Στο αεροδρόμιο θα γίνονται επίσης και rapid test, ενώ θα υπάρχει και η συμπλήρωση της πλατφόρμας plf, μέτρο που υπήρχε και την περασμένη καλοκαιρινή σεζόν. «Από εκεί και πέρα περιμένουμε σχετικές οδηγίες με περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις».


Κομβικό σημείο η ρωσική αγορά

Σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου που την περασμένη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας εμφάνισε μια πτώση που έφτασε το 80%, σύμφωνα με τον κ. Γκουβίτσα πολλά θα εξαρτηθούν από την ρωσική αγορά και αυτές των χωρών της Βαλτικής.

«Αν επιτραπεί η είσοδος στους Ρώσους κατά κύριο λόγο και στους Ουκρανούς που το περασμένο καλοκαίρι έλειψαν από τον τουρισμό μας, τότε πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

Υπάρχει ενδιαφέρον για το φετινό καλοκαίρι και την περιοχή μας και από τις χώρες της Βαλτικής, ενώ φυσικά σταθεροί και οι καλύτεροι πελάτες μας θα είναι για ακόμα μια χρονιά οι Γερμανοί» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

«Εύχομαι να πάνε όλα καλά φέτος γιατί είναι κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη η τοπική οικονομία, οι επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία που περιμένουν να δουλέψουν από τον τουρισμό και από τον κόσμο που έρχεται στην περιοχή μας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου» καταλήγει.