Για τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας και την βουλιμία, μίλησε η Αντιγόνη Θάνου στη Φαίη Σκορδά. Η δημοσιογράφος μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε και έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Η νευρική ανορεξία μού χτύπησε την πόρτα στα 15 μου. Ξεκίνησε πολύ αθώα… Ήθελα να χάσω κιλά. Δεν πήγα ποτέ σε διατροφολόγο, τεράστιο λάθος!», είπε η Αντιγόνη Θάνου και εξιστόρησε την περιπέτειά της:

«Καθημερινά έκανα 2 ώρες αερόβια γυμναστική, μέχρι να νιώθω ότι πονούσε το σώμα μου. Είχα φτάσει 39 κιλά. Φοβήθηκα. Έτρωγα μόνο το πρωί ένα μήλο και το μεσημέρι ένα πορτοκάλι. Στα 39 κιλά δεν έχεις τη δύναμη να κάνει τίποτα. Ξυπνούσα το πρωί και ζαλιζόμουν.

Το πρώτο καμπανάκι ήρθε όταν πήγα στον γυναικολόγο, γιατί για ένα χρόνο δεν είχα περίοδο καθόλου. Ο γυναικολόγος μου είπε «σε ένα μήνα θα βρεθείς σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ή πρέπει να δεις ψυχολόγο». Όταν άκουσα για ψυχολόγο άρχισα να ουρλιάζω, με όλους τα είχα βάλει.

Κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη όταν ήμουν 39 κιλά και έβλεπα έναν άνθρωπο που έπρεπε να χάσει κι άλλα κιλά. Μου έλεγαν ότι πρέπει να πάρεις βάρος και ένιωθα ότι θέλουν το κακό μου.

Όταν άρχισα να παίρνω βάρος, πέρασα στο άλλο άκρο, της βουλιμίας».

«Τελείωσα με τη νευρική ανορεξία όταν ξεκίνησα τη σχολή να σπουδάσω. Είπα «έχεις όνειρα, δεν μπορείς να ζεις έτσι», εξομολογήθηκε η Αντιγόνη Θάνου.