Είναι το νέο μεγάλο αστέρι του ελληνικού βόλεϊ, ο ΜVP του περσινού πρωταθλήματος και δεν θα μπορούσε να μην κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Ο πατρινός διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης και πρώην παίκτης της Ολυμπιάδας κλήθηκε για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στο Μαυροβούνιο.

Ο πατρινός που είναι και φέτος εντυπωσιακός στις εμφανίσεις του θα είναι ένας από τους στυλοβάτες της προσπάθειες της εθνικής ομάδας και ένα από τα ατού της προσπάθειας της.

Ήδη ο Αλέξανδρος Ράπτης βρίσκεται στο Βραχάτι που και έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για την συμμετοχή της στον 6ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αντίπαλοι της εθνική μας  στον 6ο όμιλο είναι η Γεωργία, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στην πόλη Τιφλίδα στη Γεωργία το διάστημα 7-9 Μαΐου και το δεύτερο στη πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου από 14 έως 16 Μαΐου.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών το 2021 θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Φινλανδία, Εσθονία).  Θυμίζουμε ότι την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του ευρωβόλεϊ του 2019 (Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Λευκορωσία).

Στους άνδρες προκρίνονται οι επτά πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι. Ο Αλέξανδρος Ράπτης και οι συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και να πετύχουν τον στόχο της πρόκρισης στους ισχυρούς του ευρωπαϊκού βόλεϊ.