Οι προϋποθέσεις ένταξης του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας στο Ταμείο Ανάκαμψης και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά  Συστήματα, ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η Βουλευτής ανέλυσε στον κ. Σκυλακάκη την αναπτυξιακή προοπτική της κατασκευής του υψηλών προδιαγραφών Αυτοκινητοδρομίου στη Πάτρα, υποστηρίζοντας πως αποτελεί πολύ περισσότερο από μία επένδυση στον αθλητικό τουρισμό, καθώς γύρω από αυτό θα αναπτυχθούν συμπληρωματικές επιχειρηματικές αλλά και ερευνητικές δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα πραγματικό οικοσύστημα ανάπτυξης.

Καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για το εγχείρημα παραμένει ζωντανό, η κα. Αλεξοπούλου συζήτησε με τον κ. Υπουργό την δυνατότητα ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να καταστεί αυτό εφικτό.

Ως προς το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης στα ΕΑΣ και το εργοστάσιο του Αιγίου,ο κ. Υπουργός ανέφερε πως είναι σημαντικό να διατηρηθεί από όλους μια δημοσιονομικά υπεύθυνη στάση μετά το τέλος της Πανδημίας και ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας πως αποτελεί πολιτική απόφαση του Υπουργείου, η συνέχιση όλων των νομίμως συμφωνηθέντων παροχών που προϋπήρχαν της κρίσης. 

«Η Αχαΐα έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει κάθε φιλόδοξο στόχο. Η ανάδειξη των ΕΑΣ του Αιγίου σε  κρίσιμο πυλώνα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και η καινοτόμα επένδυση του Αυτοκινητοδρομίου, αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες για την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. 

Οι νέοι πολιτικοί, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να κρατήσουμε τους νέους Αχαιούς στον τόπο”, δήλωσε η Βουλευτής.