Τα κορωνοπάρτι στην Πάτρα δεν λένε να σταματήσουν, οι συναθροίσεις στα υπαίθρια στέκια της νεολαίας της πόλης συνεχίζονται και η αστυνομία δεν παρεμβαίνει.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στον χώρο της εστίασης που παραμένει με κλειστά τα καταστήματα, όσο και γενικότερα στην κοινωνία που βλέπει τις θυσίες της να μπαίνουν σε κίνδυνο εξαιτίας των συγκεντρώσεων αυτών.

Ο λόγος που δεν παρεμβαίνει η αστυνομία στις συγκεντρώσεις των νέων και στα στέκια που γνωρίζουν άπαντες ποια είναι, έχει να κάνει με τον φόβο του ενδεχομένου των αντιδράσεων, σε περίπτωση ελέγχων.

Ο ίδιος ο υπουργός, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία να μην επεμβαίνει στις πλατείες, όσες κι αν είναι οι καταγγελίες, όσα παράπονα κι αν γίνουν, όσος κόσμος και αν συγκεντρώνεται.

Το βάρος, με βάση τις εντολές αυτές, πρέπει να δίνεται στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων με αναμμένους φάρους και ηχητικά από τους αστυνομικούς που πηγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χαράλαµπος Τσίτσικας μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» επισημαίνει ότι «η Αστυνοµία δεν µπορεί να περιορίσει έναν κόσµο που πάνω από ένα χρόνο έχει κουραστεί από τα µέτρα που ισχύουν.

Η Αστυνοµία παρεµβαίνει µε περιπολικά µε αναμµένους φάρους και µε ηχητικά µηνύµατα, όµως δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τα φαινόµενα αυτά».

Και προσθέτει: «Έχει γίνει πλέον αντιληπτό και στην Πάτρα όπως και σε όλη τη χώρα ότι η διαπραγµατευτική ισχύς της Αστυνοµίας τείνει να ευτελιστεί.

Φθάσαµε στο σηµείο να υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο για νίκη των πολιτών έναντι της Αστυνοµίας. Όµως, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Αστυνοµία και πολίτες δεν είµαστε αντίπαλες οµάδες. Ο στόχος είναι κοινός, η προστασία της κοινωνίας και θα πρέπει όλοι να συµβάλουµε στην αποφυγή διάδοσης της πανδηµίας».