Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Νικολόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

 "Eίναι γνωστό ότι η Θεραπευτική Κολύμβηση συμβάλει στην ψυχική ανάταση σε μαθητές με ιδιαίτερες δεξιότητες.

Στην Ελλάδα, πολύ λίγα Ειδικά σχολεία έχουν στις εγκαταστάσεις τους πισίνα, ώστε να χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.

Για το λόγο αυτό γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες όπως παράδειγμα στο Κιλκίς, με τον πολύχρονο αγώνα τους και την αναζήτηση χορηγών, κατάφεραν να δημιουργήσουν πισίνα στην αυλή του σχολείου.  

Για την Πάτρα δυστυχώς, παρόλο που σε σχολικό συγκρότημα υπάρχει εσωτερική πισίνα, δεν λειτουργεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, όταν πληροφορήθηκα την αδιαφορία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, καθώς ο καθόλα υπεύθυνος λαομπαίχτης Αντιδήμαρχός, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση.

Κύριε Δήμαρχε,

 Είναι γνωστό ότι σε Ειδικά Σχολεία, η ύπαρξη πισίνας βελτιώνει την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, βοηθώντας τους ταυτόχρονα στην ψυχοσωματική ευεξία, κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα και ένταξη στην κοινωνία.

Δυστυχώς σε πολλά σχολικά συγκροτήματα ανά την Ελλάδα, δεν είχαν στα σχέδια κατασκευής τους προβλέψει την εγκατάσταση πισίνας.

Παρόλα αυτά, γονείς και πολίτες με την υπομονή της και την επιμονή τους, κατάφεραν μετά από χρόνια με την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν, να δημιουργήσουν πισίνα εντός του Ειδικού σχολείου. Τρανό παράδειγμα η προσπάθεια στο Κιλκίς.

 Για την Πάτρα και μετά από ενημέρωση που είχα, πληροφορήθηκα ότι στις εγκαταστάσεις του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην οδό Ιππολύτη 8 στο Ψαροφάϊ, υπάρχει πισίνα η οποία μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί, παρόλο τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Ο λόγος της μη χρήσης της μέχρι σήμερα, οφείλετε στην Γραφειοκρατική αδιαφορία που επιδεικνύει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, για την σύνταξη του σχετικού φακέλου για την αδειοδότησή της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε:

  •  Σας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι κατά καιρούς Αντιδήμαρχοι για την ύπαρξη πισίνας στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο;   
  •  Έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, τη σύνταξη του απαιτούμενου φακέλου για την αδειοδότηση και την λειτουργίας της;  
  •   Θα την παραχωρείτε ναυταθλητικά σωματεία για χρήση, σε ώρες και ημέρες που δεν θα υπάρχουν σχολικές υποχρεώσεις;   
  •  Θα αναλάβετε προσωπικά το θέμα για να δώσετε λύση ή θα το αφήσετε στην αρμοδιότητα συνεργατών σας, η οποίοι μέχρι σήμερα αδιαφορούν και σας εκθέτουν;

Ελπίζω στην άμεση επίλυση και λειτουργία του παραπάνω ζητήματος, προς όφελος των μαθητών και την ικανοποίηση γονέων και Δημοτών.