Αν ένα φαινόμενο είναι σύνηθες την περίοδο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε χρόνο, αυτό είναι οι εκκωφαντικοί θόρυβοι από τα δυναμιτάκια που ανάβουν άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, δοκιμάζοντας σε πολλές περιπτώσεις ορισμένα από τα δείγματα που βρίσκονται σε ολόκληρες κούτες που έχουν προμηθευτεί, ώστε να τα σκάσουν το βράδυ της Ανάστασης.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως πέρα από τα γνωστά κόκκινα που κάνουν την εμφάνιση τους κάθε Πάσχα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα σε περιεκτικότητα μπαρουτιού, ενώ στο ίδιο κλίμα προκύπτουν και τα λεγόμενα "αυτοσχέδια" τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τους ανθρώπους, προκαλώντας πολλές φορές και υλικές ζημιές στο σημείο που εκρήγνυνται.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά παιδιά έχουν καταλήξει στο παρελθόν στο νοσοκομείο, έχοντας σκάσει κάποιο δυναμιτάκι στο χέρι τους, ή κοντά τους, απλά και μόνο γιατί είχαν αγοράσει αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και όχι πιστοποιημένα.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες μέρες οι κρότοι σε διάφορες περιοχές της Πάτρας δίνουν και παίρνουν, γεγονός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Το βίντεο αποτελεί ένα παράδειγμα των... πειραματισμών που γίνονται.