Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κούκο Τρύφωνα και τον Αντιπρόεδρο Κόγκα Απόστολο, μαζί με τον ταξίαρχο Ουρουμίδη Γεώργιο, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Πατρών και Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.), επισκέφθηκαν στα γραφεία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ τον Διοικητή της Γιάννη Καρβέλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ικανοποίηση αιτήματος για προσφορά υγειονομικού υλικού που είχε τεθεί προς τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ. Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με το Διοικητή του ΚΕΤΧ.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές ανάγκες που υφίστανται μέσα στην στρατιωτική κοινότητα της περιοχής μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και χορήγησε ποικιλία υγειονομικού υλικού όπως προστατευτικές μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, αντισηπτικά σκευάσματα κ.ά. για την προάσπιση της ατομικής και συλλογικής υγείας του πολιτικού προσωπικού. Το υλικό θα διανεμηθεί άμεσα στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου, καθώς και στους κληρωτούς, με τη φροντίδα του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου μας Τρύφωνας Κούκος και το Διοικητικό Συμβούλιό μας, εκ μέρους όλου του προσωπικού του στρατοπέδου, επιθυμούν και δημοσίως να εκφράσουν εκ βαθέων τις θερμές και ειλικρινείς τους ευχαριστίες προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, την πολύτιμη συνεργασία, βοήθεια και υποστήριξή του. Τέτοιες πράξεις αξίζουν τον θαυμασμό μας και θερμά συγχαρητήρια απ’ όλους τους συμπολίτες μας. Σαν Σωματείο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την πράξη, που την αντιμετωπίζουμε σαν έμπρακτη αναγνώριση του δύσκολου έργου που επιτελούμε και των προσπαθειών που καταβάλουμε για να κρατήσουμε υγιές και προστατευμένο από τον κορωνοϊό το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η περιοχή μας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η χρήση προστατευτικών μέσων για τους εργαζόμενους σε πολυπληθείς κοινότητες, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι απολύτως αναγκαία και συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς της νόσου του νέου κορωνοϊού. Είναι γεγονός ότι χάρις στην ένταση των προσπαθειών μας, τον καθημερινό αγώνα όλου του προσωπικού, το υγειονομικό υλικό που μας χορηγήθηκε από πολλούς φορείς και τα καθημερινά rapid tests που διενεργούνται στη μόνιμη εγκατάσταση που υπάρχει στην είσοδο του στρατοπέδου -που σημειωτέον είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου πατρινού- οδηγηθήκαμε στο ευχάριστο γεγονός να μην υπάρχουν πλέον κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο, μετά τη δύσκολη περίοδο που είχαν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε και τη σημαντική προσφορά του στρατιωτικού προσωπικού προς την πόλη και την περιφέρεια γενικότερα, με την διάθεση στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την επάνδρωση του καινούργιου mega-εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι της πόλης, που μόλις πρόσφατα άρχισε τη λειτουργία του, με δυνατότητα εμβολιασμού 1000 συμπολιτών μας την ημέρα.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε ότι στο πρόσωπο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας και οι μονάδες που εδρεύουν στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα βρήκαμε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στο έργο μας υπέρ του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού του στρατοπέδου. Είμαστε βέβαιοι, τέλος, ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να υπάρχει η άριστη συνεργασία και κατανόηση, που έχουμε μέχρι σήμερα, με τη χορήγηση και άλλου υγειονομικού υλικού όπως rapid tests κ.ά.