Η Τσαπουρνιά είναι ένα υπέροχο μέρος, από τα ομορφότερα της ορεινής Αχαΐας που εκτός των άλλων προσφέρεται για εναλλακτικό αθλητισμό.

Η ομάδα των φίλων ποδηλάτου βουνού "Ποδηλάτες Πάτρας" πέρασε από την Τσαπουρνιά στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν μονοπάτια για να ανέβουν από την Πάτρα στα Καλάβρυτα μέσα από χωμάτινες διαδρομές.

Η αποστολή αυτή θα γίνει από την ομάδα προς τιμή των 200 ετών για την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση της η ομάδα το 90% της διαδρομής αυτής έχει βρεθεί και αντιστοιχεί σε περίπου 60 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι αυτό θα γίνει μετά το τέλος της καραντίνας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί έως τώρα κάποια ημερομηνία. Ωστόσο, η συμμετοχή στην αποστολή είναι ελεύθερη για όλους τους φίλους του Mtb.

Στο πλαίσιο της ανακάλυψης της διαδρομής η ομάδα έφτασε στην Τσαπουρνιά όπου εκεί τους ξενάγησε στα μονοπάτια του βουνού ο μόνιμος κάτοικος της περιοχής Ανδρέας Γριντέλας, γνωστός δρομέας, με αγάπη στους μαραθώνιους και στις μεγάλες αποστάσεις.

Η παρέα της ομάδας των ποδηλατών που ανέβηκε στο βουνό είναι οι Θάνος Τσέρης, Αντώνης Χάψας, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος Σερέτης, Γιάννης Λιβαθινός, Χρήστος Σόφης και Μανώλης Πρινέας.

Δείτε το υπέροχο βίντεο που ανέβασαν από το ταξίδι τους στην Τσαπουρνιά.


Tsapournia MTB