Απογοητευτική είναι οι πρώτες ημέρες της κίνησης στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας.

Το άνοιγμα των καταστημάτων του κλάδου με το «on» στο λιανικό εμπόριο, δεν έφερε την ανάλογη κίνηση στα μαγαζιά του είδους που πλέον περιμένουν την επιστροφή στις τάξεις και στα θρανία και των υπολοίπων βαθμίδων εκπαίδευσης για να ελπίζουν σε κάτι.

Σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν καλά τον κλάδο η κίνηση στα βιβλιοπωλεία ήταν ελάχιστη την περασμένη εβδομάδα και το ενδιαφέρον του κόσμου μειωμένο.

Εκείνα που πήγαν να σώσουν κάπως την κατάσταση ήταν οι λαμπάδες και ορισμένα πασχαλινά είδη- δώρα που έχουν προμηθευτεί τα καταστήματα γραφικής ύλης, προκειμένου να πάρουν μία οικονομική ανάσα την περίοδο του Πάσχα.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτά το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, με τους επαγγελματίες του κλάδου να ευελπιστούν ότι αυτό θα αλλάξει όσο πλησιάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα.

H μέχρι τώρα τάση πάντως και στο θέμα αυτό που έχει δείξει ο κόσμος είναι να προμηθεύεται λαμπάδες από το διαδίκτυο, κάτι που δημιουργεί ένα ακόμα πλήγμα για τα καταστήματα του είδους. 

Γενικότερα η κατάσταση είναι μάλλον απογοητευτική για τον κλάδο. Οι επαγγελματίες θεωρούν ότι η αναμενόμενη επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, μετά το Πάσχα, ίσως να βελτιώσει τα πράγματα.

Πάντως, ένας ακόμα κλάδος εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας και του παρατεταμένου lockdown, περνάει δύσκολα, κάτι που αναμένεται να μεταφραστεί με την πάροδο των μηνών σε απώλειες και σε λουκέτα.