Θυμό και οργή έχουν προκαλέσει σε όλο τον κλάδο της εστίασης τα πρόστιμα που έπεσαν σε καταστηματάρχες της Πάτρας. 

Καταστηματάρχες που ύστερα από τόσους μήνες αποφάσισαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να λειτουργήσουν ως take away για να βγάλουν ένα μεροκάματο και αντί αυτού βρίσκονται αντιμέτωποι στο να πληρώσουν 3.000 ευρώ για καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ως πελάτες δύο τρία άτομα που κάθονται σε κοινόχρηστους χώρους, να κόβονται πρόστιμα και μάλιστα τόσο αυστηρά και την ίδια στιγμή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, σε πάρκα και πλατείες να γίνεται ένας χαμός, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένα μέτρο» σχολιάζει για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

«Δεν είμαι ειδικός για να σας πω αν η αστυνομία κάνει καλά που δεν προχωρά σε ελέγχους στις πλατείες, στις σκάλες και στα πάρκα.

Αυτό που μπορώ να υπογραμμίσω είναι ότι αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση φέρνει οργή και θυμό σε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης και θα πρέπει η πολιτεία και το κράτος να μεριμνήσει για το παράλογο του όλου θέματος».

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν το κράτος είχε ακούσει από την αρχή τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου και είχε ανοίξει τα καταστήματα εστίασης όταν έπρεπε.

«Αν είχαμε ανοίξει πιστεύω ότι το φαινόμενο των συγκεντρώσεων θα είχε εκλείψει ή τουλάχιστον δεν θα υπήρχε σε αυτό το βαθμό που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλες τις πόλεις.

Για αυτό και ζητάμε το άνοιγμα της εστίασης άμεσα γιατί φοβούμαστε ότι ήδη αυτές οι συγκεντρώσεις τείνουν να καθιερωθούν ανάμεσα στους νέους και να παραμείνουν στις ζωές μας μετά το τέλος της καραντίνας.

Τα καταστήματα εστίασης πρέπει να ανοίξουν, ο κόσμος να διασκεδάζει συντεταγμένα, τα μαγαζιά να δουλεύουν με πλήρες ωράριο έως τις 2 τα ξημερώματα, έτσι ώστε οι νέοι να μπορούν να εκτονώνονται.

Μόνο έτσι θα καταλαγιάσει το φαινόμενο των συγκεντρώσεων και δεν θα βλέπουμε αυτές τις καταστάσεις που κυριαρχούν γύρω μας, αλλά και τις αδικίες που γίνονται εις βάρος του κλάδου μας».