Στους ρυθμούς της European Super League κινείται όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, καθώς από χθες το βράδυ έγινε επίσημη η δημιουργία της κλειστής λίγκας από τις 12 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η κόντρα της UEFA και των Ομοσπονδιών απέναντι στις 12 ομάδες έχει ανάψει για τα καλά, με τη FIFA να μπαίνει επίσης στο… κόλπο και να μη δίνει την έγκρισή της για τη δημιουργία της European Super League.

Η Premier League από την πλευρά της πήρε ευθέως θέση στο ζήτημα και με επιστολές της προς τις έξι ομάδες της τούς γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να τους δώσει άδεια να αποσχιστούν από την UEFA.

«Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτήν τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο! Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου, και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί» αναφέρει η επιστολή της αγγλικής λίγκας, με το μπαλάκι να πηγαίνει πλέον στους συλλόγους.