Με τη δική τους αγωνία ζουν οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της Πάτρας, ξενόγλωσσων και σχολικών μαθημάτων, για το πότε θα ανοίξει ο κλάδος τους.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν έχουν ακουστεί διάφορα το τελευταίο διάστημα για αυτή την προοπτική, όμως μέχρι ώρας δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση είτε από την επιτροπή, είτε από την κυβέρνηση.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι από τη στιγμή που άνοιξαν τα λύκεια και έπεται να ανοίξουν τα γυμνάσια, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τους μαθητές και τους γονείς για να ξεκινήσουν και τα φροντιστήρια την δια ζώσης εκπαίδευση.

Όπως τονίζει από πλευράς του συλλόγου ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, ο Μάνος Μακρίδης, ο κλάδος είναι έτοιμος για να ανοίξει όταν του δοθεί η σχετική άδεια.

«Το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια επιζητούν να επανέλθουν στην δια ζώσης εκπαίδευση όποια και αν είναι τα μέτρα προστασίας που θα παρθούν.

Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα self test και ότι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να επιστρέψουμε όσο πιο σύντομα στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα μαθήματα στα φροντιστήρια μας».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Μακρίδης οι καθηγητές των φροντιστηρίων έχουν μάθει να κοιτάζουν τους μαθητές τους στα μάτια, καθώς γνωρίζουν ότι ο καθρέπτης της διδασκαλίας είναι η απευθείας επαφή με τον μαθητή.

«Η τηλεκπαίδευση, όσο και αν έχουμε πλέον εξοικειωθεί μαζί της, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την επαφή με τον μαθητή.

Εμείς οι καθηγητές αυτή την επαφή έχουμε στερηθεί και έχουμε ποθήσει όλους αυτούς τους μήνες του lockdown. Για αυτό και περιμένουμε την επιστροφή και ελπίζουμε να έρθει αυτή όσο πιο σύντομα γίνεται.

Εξάλλου, έχουμε αποδείξει ότι ως κλάδος τηρούμε τα μέτρα και είμαστε υπεύθυνοι σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας» καταλήγει ο κ. Μακρίδης.