Με αρκετά ερωτηματικά ή σημεία που περιμένουν διευκρινίσεις ανοίγουν από την Δευτέρα οι σχολές οδηγών, στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Γιώργο Παναγιωτόπουλο, το πάγιο αίτημα του κλάδου τους, που ήταν το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, όμως από εκεί και πέρα ο τρόπος λειτουργίας τους, με βάση τα όσα έχουν αναγγελθεί, είναι ένα ζήτημα.

Στο πρακτικό μέρος τα συνεχιζόμενα rapid test στους μαθητές των σχολών οδήγησης, αλλά και αυτά που θα πρέπει επίσης υποχρεωτικά να κάνουν οι εκπαιδευτές (δύο φορές την εβδομάδα) δημιουργούν ένα θέμα.

«Ένας μαθητής που καλείται να δώσει εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα του θα χρειαστεί τουλάχιστον 25 τεστ τους μήνες προτού εξεταστεί. Τα τεστ αυτά σε ποιον χρεώνονται στη σχολή, στους μαθητές, ή θα είναι δωρεάν;

Περιμένουμε απαντήσεις γιατί η κάθε απάντηση έχει και έναν διαφορετικό παρονομαστή» τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Τα μεγαλύτερα όμως ζητήματα δεν προκύπτουν από το πρακτικό κομμάτι των εξετάσεων, αλλά από την θεωρία.

«Στο κομμάτι της θεωρίας τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται λέει μέσω του διαδικτύου. Ποιος θα το πιστοποιεί αυτό και πώς θα αποδεικνύεται; Υπάρχει τρόπος; Γιατί δεν νομίζουμε ότι υπάρχει».

Ειδικότερα για το κομμάτι της θεωρίας αρκετές από τις σχολές έχουν λειτουργήσει κέντρα θεωρητικής εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα γίνονταν δια ζώσης. «Περιμένουμε διευκρινίσεις στο όλο θέμα γιατί από αυτά που έχουμε ακούσει έως τώρα ειδικότερα στο κομμάτι της θεωρίας, δεν υπάρχει λογική».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο το άνοιγμα του κλάδου έγινε κάπως επιπόλαια από τους αρμοδίους. «Εμείς ζητούσαμε εδώ και καιρό να ανοίξουμε τηρώντας τα μέτρα και το σχετικό πρωτόκολλο.

Όμως με τον τρόπο που γίνεται το άνοιγμα αυτό δείχνει ότι δεν έχει προηγηθεί η ανάλογη προετοιμασία. Παρόλα αυτά περιμένουμε διευκρινίσεις, έστω και αν αυτές έρθουν, όταν πλέον θα έχουμε ανοίξει».